Novak i Đerar Pike udružili snage, ovo će biti revolucija u svetskom tenisu!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 26.02.2018.
10:29
Izvor: Sportske.net

Tandem Đoković-Pike priprema pravi bum, tokom vikenda usaglasili plan!

Beta/AP Photo/Andy Brownbill
Beta/AP Photo/Andy Brownbill

Povezane vesti

Reforma i to kakva.

Neko bi nazvao ovo Mundijalom u tenisu, Đerar Pike je uz pomoć sponzora pokušao da progura ovu ideju jesenas, ali sada ima moćnu podršku, Novaka Đokovića.

Dvojica sportista su se sastala kako bi usaglasila plan, iza svega stoje moćne kineske kompanije, popularnost Đokovića, ali i Pikea (da ne pričamo o njegovoj supruzi Šakiri) u Aziji će omogućiti budžet oko 40 miliona evra.

Šta je plan?

Zameniti Dejvis kup koji više ne predstavlja prestižno takmičenje jer većina vrhunskih igrača ne može da postigne da igra za reprezentaciju redovno zbog prenatrpanog kalendara.

Ali, ovo bi bilo drugačije.

Takmičenje bi trajalo 10 do 12 dana, u nekon neutralnom gradu u Aziji, najverovatnije bi Kina zbog interesovanja za tenis uvek bila domaćin, učestvovali bi najboljih 16 svetskih timova.

Jasno, oni bi bili podeljeni u grupe, a onda bi se igralo na ispadanje.

Sa nagradama u rangu od 40 miliona, jasno je koliko bi inkasirali igrači, ali i savezi, i kakvo bi interesovanje izazvalo ovo takmičenje.

Pike i Đoković će ideju predstaviti ITF, zajedno sa kompletnim finansijskim planom koji je već zaokružen što se tiče novca, pa nema razloga da uskoro ne vidimo teniski "Mundijal".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zdenkomen
Monday, 26.02.2018
13:35

Pa naravno da je to odlična platforma za povećanje popularnosti tenisa u reprezentacijama, ali se bojim da se neće lako složiti oni koji su navikli da žive na grbačama igrača i primaju dobru zaradu a nisu radili ništa. Ali, hajde da vidimo.

avatar
Crveno boja ljubavi
Monday, 26.02.2018
11:51

Glupost! Da naprave nagradu od 10 milijardi i da stvarno ucestvuju najbolji teniseri,Vimbldon ce biti broj 1,pa RG pa 10 praznih mesta,pa ostali turniri. Ne mogu pare da zamene draz i istoriju nekih takmicenja.

avatar
chaki
Monday, 26.02.2018
11:44

Bravo za ovo, tako i treba da se igra dejvis kup, a ne ovo da im ubacuju izmedju turnira, neznaju gde udaraju,pola njih nemoze da igra

avatar
FanEngleskogfudbala
Monday, 26.02.2018
11:43

Dobra ideja,svidja mi se.

avatar
Monday, 26.02.2018
11:33

Nije to to ako se ne igra pred domacom publikom.