Novak gubi primat - Federer uskoro postaje igrač sa najvećom zaradom od turnira

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 24.10.2017.
09:44
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser Novak Đoković mogao bi da izgubi primat na listi igrača koji su u karijeri zaradili najviše novca na turnirima.

Epa/Peter Foley
Epa/Peter Foley

Povezane vesti

Nešto više od tri meseca prošlo je od momenta kada je Novak Đoković saopštio da zbog povrede lakta završava sezonu što je rezultiralo padom na ATP rang listi.

Đoković je trenutno na sedmom mestu na ATP rang listi, a uskoro bi mogao da izgubi primat na još jednoj, onoj koja pokazuje ko je najviše zaradio na turnirima.

Magazin "Forbs" piše da će Rodžer Federer u slučaju da osvoji turnir u rodnom Bazelu preskočiti Novaka Đokovića i postati igrač sa najvećom zaradom od turnira.

Nole je pre više od godinu dana postao prvi teniser kojem je pošlo za rukom da "probije granicu" od 100 miliona dolara zarade od turnira.

Đokovićeva zarada trenutno je procenjena na 109,805,403 dolara, dok se Rodžer Federer nalazi na drugom mestu sa nekih 400.000 dolara manje od srpskog tenisera.

Ukoliko se zaradama od turnira dodaju prihodi od sponzorstava jasno je da se Rodžer Federer nalazi na vodećem mestu jer "Forbs" procenjuje da Švajcarac godišnje inkasira 64 miliona dolara što je gotovo duplo više od drugoplasiranog Novaka Đokovića.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zdenkomen
Tuesday, 24.10.2017
19:49

Jedino ste izostavili podatak, da je Federer bar 5 godina duže profesionalac na turnirima od Novaka, pa sad vidite ko je na tom planu bolji.

avatar
The_Matrix
Tuesday, 24.10.2017
12:35

Novak je mala maca za Federera

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 24.10.2017
10:49

To je bilo ocekivano jer je razlika bila 2m,a za Novaka se od tog momenta znalo da nece igrati bar pola godine,samim tim Federeru je bilo dovoljno da uzme jedan GS ili na 2-3 turnira da igra polufinala sto je ocekivano. Takodje,sam podatak nema neku vaznost jer ce Novak ostati upamcen po mnogim drugim stvarima,cak i da nije imao ovakav pad,neverujem da bi stigao Federera po GS titulama,a realno je Federer bolji igrac,tj. bar se meni licno vise svidja nacin na koji on igra.