Novače, veliki si! Nova donacija bolnicama u Srbiji

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 23.11.2020.
16:58
Izvor: Sportske.net, novakdjokovicfoundation.org

Nova vredna donacija Fondacije ''Novak Đoković''.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Teniska sezona tek što je okončana, a Novak Đoković nastavlja da oduševljava i van terena.

Danas je njegova fondacija saopštila na svom zvaničnom sajtu da je realizovana još jedna vredna donacija zdravstvenim ustanovama u Srbiji.

''Kako bi pružila doprinos u borbi protiv virusa COVID-19, naša Fondacija nastavila je dopremanje medicinske opreme zdravstvenim ustanovama u Srbiji.

Ovaj put, Institutu za onkologiju i radiologiju KCS uručen je mobilan aparat za dezinfekciju i sterilizaciju površina francuske kompanije AIRINSPACE ukupne vrednosti 1.700.000 dinara, dok je Klinici za neurohirurgiju KCS donirano šest špric pumpi švajcarske kompanije CODAN ARGUS, koje se koriste prilikom pružanja intravenozne terapije.

Vrednost ove donacije iznosi 1.035.513 dinara'', navodi se na sajtu Fondacije ''Novak Đoković''.

U ime Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, na donaciji se zahvalila v.d. direktora prof.dr Danica Grujičić.

“U cilju zaštite pacijenata, ali i zaposlenih od COVID-19 infekcije, u Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije primenjujemo brojne mere, uključujući poseban režim čišćenja i dezinfekcije. Aparat za dekontaminaciju površina iz vazduha je od velikog značaja jer omogućava brzu i temeljnu dezinfekciju kritičnih prostora i površina koje su teško dostupne.

Već u prvoj nedelji smo ga koristili za dezinfekciju u operacionim salama, intenzivnoj nezi i prostorijama za izolaciju na odeljenjima. Zahvaljujemo se Fondaciji Novak Đoković na ovoj značajnoj donaciji koja će doprineti bezbednijem okruženju kako za pacijente, tako i za zaposlene Instituta”, izjavila je prof. dr Grujičić.
-
Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke