Novače, neka Rodžerov povratak i tebi bude dodatni motiv!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 29.01.2017.
13:53
Izvor: Sportske.net

Naravno, svim srcem smo i dalje uz našeg Novaka Đokovića, ali danas se mora odati priznanje Rodžeru Federeru, koji se u Melburnu na spektakularan način vratio tenisu, iako su ga mnogi otpisali tokom višemesečne pauze zbog povrede.

Beta/AP Photo/Aaron Favila
Beta/AP Photo/Aaron Favila

Povezane vesti

Na koji je način Rodžer Federer osvojio svoj peti trofej u Melburnu, ukupno 18. Gren Slem trofej u karijeri, možete da čitate OVDE, a mi se nadamo da će njegov šampionski povratak, pa još sa punih 35 godina života, biti dodatni motiv i našem Novaku Đokoviću da ponovo vrati onu preopoznatljivu ''glad'' za pobedama.

Nole je u poslednjih nekoliko meseci doživeo nekoliko zaista bolnih udaraca, počev od rane eliminacije na Olimpijskim igrama u Riju (prethodni poraz na Vimbldonu nije delovao toliko uznemirujuće), preko gubitka prvog mesta na ATP listi, do senzacionalnog poraza od Istomina na Australijan Openu, ali ne sumnjamo da će u današnjem nastupu i trijumfu Rodžera Federera naći neki novi stimulans i poruku da nikada ne treba odustajati i da su pravi šampioni najjači kada ih mnogi otpišu.

Možda i više od pomenutih Novakovih poraza brinule su njegove izjave kako mu tenis više nije u prvom planu, jer su nekako sa tim izjavama i počeli slabiji rezultati.

Noleta ćemo već početkom februara gledati ponovo u Dejvis kup reprezentaciji Srbije prvi put od pomenutog poraza u Riju, pa ne sumnjamo da će mu i Nišlije u ''Čairu'' protiv Rusije svojom ogromnom podrškom ''ubrizgati'' neku novu šampionsku energiju, koja bi mogla da ''eksplodira'', na primer, na Rolan Garosu, za odbranu trona u Parizu.

A u prilog svemu ovome, i uz podsećanje na Novakovu želju da se više posveti porodici, još jedna scena posle današnjeg finala u Melburnu - zagrljeni Mirka i Rodžer, uz pehar Australijan Opena.

I porodica i trofeji - to je idealna kombinacija. Nole, možeš ti to ponovo!

--

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Markoni33
Tuesday, 31.01.2017
12:56

Citam komentare i vidim da mnogi Noletovi navijaci smatraju Federera najboljim igracem svih vremena kao i veliki deo teniske javnosti u svetu. Meni to nije jasno, zasto najuspesniji mora biti i najbolji? Ako Roger ima najvise GS titula i nedelja na 1. mestu a negativan skor sa dva glavna konkurenta (Rafa i Nole) po cemu je on to najbolji? Sto je vecinu titula pokupio dok su Nole i Rafa bili klinci a kasnije ugrabio jos koju kada bi se ova dvojica sapleli na putu do finala?

avatar
delije niksic
Sunday, 29.01.2017
15:35

Sasvim je normalno da navijate za Novaka i ja navijam,ali makar jednom recite istinu,ne vjerujte u teorije zavjere i cestitajte najboljem teniseru svih vremena!

avatar
Carina
Sunday, 29.01.2017
15:25

Samo pogledajte fizicki izgled Federera sa 35 godina. O gladi za pobedom ne treba diskutovati. Ako cemo iskreno, ima valjda cetvoro dece, a nije poceo da meditira i da mu granje bude osnovna hrana. I osvoji 18. grend slem i place od srece iako je i sa 17 bilo verovatno da ce ostati najbolji. E bez toga Nole moze da bude sto puta nas, nece biti najbolji ikada.

avatar
JC\'90
Sunday, 29.01.2017
16:03

Lepo receno. Slazem se sa tobom !

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Sunday, 29.01.2017
17:13

Ja se ne slazem sa ovim na kraju, ali ti necu dati minus da ti ne bih kvario:-D

avatar
Amar Zornic
Sunday, 29.01.2017
15:05

Stize ga Nole videcete , nzm kako vam ne dosadi otpisivati Noleta ??

avatar
Stevan Mikša
Sunday, 29.01.2017
15:03

To sam i ja rekao. Mladji je 5 godina Novak. Ovaj Federerov trijumf moze samo pozitivno da utice na Novaka.nNaklon do poda Rodzeru za ovaj turnir i 18. gren slem.

avatar
Sunday, 29.01.2017
16:11

Moze lako da se desi da ga stigne jer je skoro 6 godina mladji,sad mu je 29 i nek ovu i sledece 2 godine osvoji po 2 Grend slema eto njega isto na 18,moze svasta biti,a ako i ne stigne po broju Grend Slemova moze lako da se desi da Novak osvoji jos koji GS,Sinsinati,mozda i medalju na sledecim OI i jos koji Masters i Dejvis Kup i postane najkompletniji igrac u istoriji tenisa,sve je moguce....

avatar
Can Demir
Sunday, 29.01.2017
15:01

Stvarno trojac Rafa,Fedex,Nole je nešto najjače u svijetu sporta , kakav rivalitet tri majstora,tri šampiona.Nadam se da će sva trojica pokidati ovu sezonu i da će se pošteno potući za ostala tri grand slema.

avatar
O\'Sullivan147
Sunday, 29.01.2017
15:00

Tako je,to i ja mislim,jer je bezbroj puta izjavio da su mu Rodzer i Rafa bili inspiracija i motiv da bude bolji...nadam se da ce i sad isto tako biti. Jos jednom cestitke Rodzeru. Cekamo Novakov odgovor....

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Sunday, 29.01.2017
14:59

Pocev od Vimbldona i Kverija u trecem kolu, ne (tek) od Igara, a usput je izgubio u i finalu zavrsnog Mastersa. Vrlo ce tesko Djokovic uspeti da ga sustigne ili prestigne, za cetiri meseca puni 30, a drugacije je i pristupio i pristupa tenisu od Federera koji kao da ni ne pomislja da zavrsi karijeru, a nesto nisam primetio da je ikada tako pricao o prioritetima kao Novak. Ako bih za nesto voleo da ne budem u pravu i da me akteri demantuju...

avatar
Sunday, 29.01.2017
16:25

kada je uzeo RG covek je dostigao neki svoj cilj + srpski mentalitet i desilo se sto se desilo, opustio se i nije mu tenis na prvom mestu i to je to..nikada nece biti kao Federer da sa 35+ godina zeljan pobeda i trofeja kao on.

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Sunday, 29.01.2017
17:12

Nazalost, izgleda da sve tome vodi, ali jos uvek nije proslo ni godinu dana od trijumfa u Parizu, svakome u zivotu treba punjenje baterija.