Nova zvezda je rođena, ali glavu gore Novače!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 22.01.2018.
12:36
Izvor: Sportske.net

Posle tri odlična meča u prva tri kola, ali i šestomesečne pauze zbog povrede, Novak Đoković je danas zaustavljen u osmini finala Australijan Opena.

Beta/AP Photo/Andy Brownbill
Beta/AP Photo/Andy Brownbill

Povezane vesti

Momak koji se nameće kao jedan od predvodnika nove generacije tenisera, koji je u novembru osvojio ATP turnir ''Next Gen'', odigran prvi put po novim, eksperimentalnim pravilima, danas je potvrdio da njegovo vreme zaista dolazi.

Dvadesetjednogodišnji teniser iz Južne Koreje Hjon Čung uspeo je da u tri seta savlada našeg Novaka Đokovića i izbori plasman u četvrtfinale gde ga očekuje duel sa još jednim iznenađenjem turnira, Amerikancem Tenisom Sandgrenom koji ranije danas eliminisao Austrijanca Dominika Tima.

Na kraju, posle gotovo tri i po sata velike borbe, 3:0 za Čunga, rezultatom 7:6 (7:4), 7:5 i 7:6 (7:3), što je za njega uspeh karijere i posle Australijan Opena očekuje ga veliki skok sa sadašnjeg 58. mesta na ATP listi.

Već na samom početku meča videlo se da Novak ima određenih fizičkih problema, a dovoljna ilustracija je podatak da je u prva dva servis gema napravio čak četiri dvostruke servis greške!

Naravno, Čung je ovo maksimalno iskoristio pa je stigao do više nego ubedljivog vođstva od 4:0.

Tek tada Đoković počinje da hvata svoj prepoznatljivi ritam, nadoknadio je jedan brejk zaostatka, smanjio na 5:3, a onda i još jedan i izborio ulazak u taj-brejk.

Verovali smo da će imati snage za potpuni preokret, ali posle promene strane, pri rezultatu 3:3, usledio je novi pad u igri i Čung osvaja prvi set za 7:4 u taj-brejku.

Foto: Beta/AP Photo/Dita Alangkara
Cung

Pauzu između dva seta Novak je iskoristio za medicinski tajm-aut, zatražio je masažu iznad povređenog lakta, ali na početku drugog seta boljitka nije bilo.

Čung ponovo stiče veliku prednost, ali i samopouzdanje, poveo je sa 3:0 i s obzirom na Novakove evidetne probleme, bilo je teško očekivati nešto više u ovom setu.

Doduše, naš teniser se nije predavao, ponovo je uspeo da uzvrati udarac, da izjednači na 4:4, ali snage za završnicu opet nije imao.

Čung ovoga puta nije dozvolio da set ode u taj-brejk, osvojio je gem na Novakov servis pri rezultatu 6:5 i tako stekao veliku prednost od 2:0 u setovima.

Za razliku od prethodna dva seta, u trećem je Đoković uspeo da prvi dođe do brejka, i to već u prvom gemu, ali je onda izgubio tri uzastopna i prednost je ponovo otišla na stranu korejskog tenisera.

Tračak nade u preokret usledio je u narednih par gemova, Novak je izjednačio na 3:3, onda imao sjajnu priliku za brejk u sedmom gemu, ali je nije iskoristio i delovalo je da je to je uvod u samu završnicu ovog meča.

Naravno, veliki šampion se ne predaje, ne dozvoljava rivalu da tek tako završi posao, pa je treći set uspeo da uvede u taj-brejk. Nažalost, tu je bio kraj, Čung je ekspresno poveo sa 3:0, opet je Novak morao da juri rezultat, stigao je do 3:3, ali nije uspeo i da ga preokrene.

Ipak, najvažnije je da se Novak Đoković vratio tenisu posle duge pauze, nadamo se da današnji problem sa povredom nije ozbiljniji, a za utehu je i da je uspeo da zaradi 135 poena na ATP listi, s obzirom da je prošle godine ispao u drugom kolu od Istomina.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

32 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 23.01.2018
15:08

msm da iskreno novak ima vise mentalni problem nego fizicki. Msm da je bzv dozvolio pad forme, a onda se tada i desavaju povrede. i federe je imao u poslednjih 5 godina skoro dve i po pauze i operacije, takdohe nadal, pa se vratili. Novak nije na tom mentalnom nivou i nije toliko gladan trofeja trenutno, tako da ce biti tesko se vratiti u top 10. Za prvo mesto msm da je i on odustao.

avatar
Boris Nedeljkovic
Monday, 22.01.2018
19:29

samo da berdiha otrese fedex...pa da se poigra s ovim skakavcem :D :D :D....

avatar
ViniciusJR
Monday, 22.01.2018
14:21

Ne moze se igrati na vrhunskom nivou ukoliko vas konstantno neka povreda muci...evo sad je i odmarao pola godina, ali dzaba. Prva 3 kola su bila odlicna, ali cim je dosao teniser koji moze drzati duge razmjene,kraj. Jesu sva 3 seta bila gusta, ali skoro u svakom Nole je bio u ogrmonim problemima, da je decko imao vise iskustva, bilo bi i ubjedljivije. Tezak ce biti njegov povratak u vrh.

avatar
deki trbic
Monday, 22.01.2018
17:47

Druze nije fora da odmara pola godine, vec je treba tada da ide na operaciju kako mu su mnogi savetovali, a on nece...kao i sto nece meso da jede itd..to je sve problem i do njegove glave, da je otisao na operaciju ne bi sada imao problema, a posto nece da ode, onda kraj karijere!!!

avatar
Tuesday, 23.01.2018
15:17

@PratimFudbalOd2005 uopste nisi u pravu...kao strucno lice mogu ti reci da se neki nutrijenti ne mogu nadoknaditi na drugqciji nacin nego preko hrane. npr gvozdje iz mesa je najiskoristljivije, plus najveca kolicina takvog gvozdja se skladisti u org. preparati sluze za korigovanje anemije, ali u duzem periodu nemaju efekat, vec se mora unositi hranom. fero oblik koji se nalazi u mesu se najbolje apsorbuje, plus tu su i drugi nutrijenti koji se unose preko mesa...svaki vrhunski atleticar unosi enormne kolicine mesa, nisam znao da novak ne jede, ali to moze da bude razlog i fizicke i psihcke tegobe.

avatar
ViniciusJR
Tuesday, 23.01.2018
00:00

Ne mozemo nikad ti, ja ili bilo ko odje znati bolje od njega. On sam zna zasto je odlucio tako. Jednostavno je prosao svoj vrhunac, doživio pad...a slucaj Rafe i Rodžera, koji su uspijevali da se vrate na vrh nakon duze pauze, je slucaj za sebe. Jasno je da se radi o 2 najbolja svih vremena, velike su sanse da ce se i na ovom GS odlučivati izmedju njih. Nolu svaka cast za sve sto je uradio, definitivno je u vrhu istorije ovog sporta, ali iza Rafe i Rodžera.

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Monday, 22.01.2018
21:38

hahahah a najjaci ste mi vi sto o mesu pricate,kao neke bake sa sela...jadan noloo nejede mesoo domace,i malo kupusa kiselog,ahhaha...nikakve veze sa mesom to nema,to su profesionalci,oni imaju tacan broj svake hranljive materije koliko unose,nebitno na koji nacin...ako te zanima zasto ne jede meso malo se poraspitaj o mesu i nacinu dobijanja proteina iz mesa,koji je vj najgori nacin uzimanja proteina od svih mogucih...Problem novakov je njegova glava i to spiritualno tripovanje,koje nije samo njegov problem nego polako postaje globalni problem milenijumske generacije...Novak se nikada nije umio nositi sa porazom i kad mu se prosle godine izdesavalo to sto se izdesavalo jednostavno je mentalno poklekao..I kao i svaki sportista koji se jednom povrijedi usao je sebi u glavu i sve na sta misli je taj lakat i bol koji osjeca,koji sigurno nije prevelik jer da jeste ne bi mogao da ga pomijera a ne da odigra mec..Bol nije samo do povrede nego i do glave.Sportista kad je gladan,kad grize,njega bol kao ta ne zanima,on je ne osjeca,novak je jednostavno zasicen i dok ne dodje do situacije gdje vise nema nista da izgubi nece ni pocet da se vraca..to se desilo i nadalu i federeru (mada njemu u najblazem obliku,jer je ipak federer najhladnija glava ikad)..

avatar
Partizan/Lazio
Monday, 22.01.2018
14:11

Cung je odigrao mec karijere, a Novak je dosta gresio i vidi se da je dugo pauzirao. U kljucnim trenucima je napravio par jeftinih gresaka koje su prelomile mec, kako se bude vracao u ritam bice to sve bolje! Cestitke Koreancu za gotovo perfektan mec.

avatar
Alexander Stonsky
Monday, 22.01.2018
13:56

Ne volim Novaka uopšte, ali mi je mučno da ga gledam ovakog. Veliki je on šampion i nije mu potrebno sve ovo ako već nema leka. Zdravlje je na kraju krajeva najbitnije !

avatar
Al(a)din
Monday, 22.01.2018
14:10

Zasto ga ne volis ???? Jer je najuspjesniji Srbin svih vremena, pored Tesle

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Monday, 22.01.2018
21:44

El Clasico leyendas....Nije rekao aladin da je vazniji nego uspesniji...A ako mislis da je Divac,Stojakovic ili Djordjevic uspesniji od Novaka u svetu sporta onda pojma nemas ocigledno...Divac je bio prosecan Nba igrac,ako i toliko,Stojakovic je bio masina zaista i meni omiljeni nas kosarkas u istoriji,a Djordjevic ako nastavi da nize uspehe sa reprezentacijom moze da upadne u pricu za najuspesnijeg u sportu,ali za sad je Novak ipak ispred

avatar
deki trbic
Monday, 22.01.2018
17:48

pa ni ja ga ne volim...vise volim FEDERERA od n jega, a svako ima pravo da iznese svoje misljenje i to je to..nekome ce se svideti a nekome ne!

avatar
Al(a)din
Monday, 22.01.2018
16:27

Teslu sam pomenuo zbog nauke, jer je Tesla nas najbolji naucnik, a ne sportas

avatar
Alexander Stonsky
Monday, 22.01.2018
15:00

Ne volim ga jer navijam za Federera dugo, dugo vremena, i za njegove glavne protivnike ne mogu fa navijam. A ti nauči istoriju kad ti je ovaj posle Tesle najuspešniji.

avatar
Манда
Monday, 22.01.2018
14:50

Поредити Новака и Теслу је у најмању руку срамно. Свака част Новаку, али...

avatar
El Clásico leyendas
Monday, 22.01.2018
14:29

po cemu je on vazniji od Divca,Stojakovica,Saleta DJordevica?

avatar
Al(a)din
Monday, 22.01.2018
13:51

PS. Voleo bih ove sto mrze Novaka da mi se jave, pa da im sve po spisku skujem

avatar
Al(a)din
Monday, 22.01.2018
13:50

Bravo majstore, iako povredjen, nisi mogao bolje odigrati

avatar
mrancic
Monday, 22.01.2018
13:49

Gubi glat 3:0 u ifućem meču.Kraj karijere xa Novaka i Mareja blizu.Niko kao Federer.Najbolji svih vremena.

avatar
Di Magia
Monday, 22.01.2018
13:46

Novak sam sebe pobedio... Lom neiskoriscenih brejk lopti... Prvi set je prelomio... I u 3.setu kad na brejk loptu salje lopticu u aut i umesto 4:3 da povede tada on gubi taj gem... Svaka Cast Chunu... Decko je masina..

avatar
Amar Zornic
Monday, 22.01.2018
13:44

Novak video kako je bilo njegovim protivnicima pre par godina . Svaka cast Cungu , sa ovakvom igrom moze i do titule a Noval jako dobar s obzirom na pauzu i sve . Bice ova dobra sezona legendo ako te povrede zaobidju

avatar
chaki
Monday, 22.01.2018
13:40

Glavu gore Nole,ne dovoljno spreman, plus odlični Cung,i ovako losom igrom nijanse odlucivale u sva tri seta, samo napred 💪

avatar
deki trbic
Monday, 22.01.2018
13:39

Umesto da se na vreme penzionisao, ne on ce sada da igra i da se blamira, ali dobro neka mu je, ja sam igrao na malog i dobio pare 😂

avatar
Amar Zornic
Monday, 22.01.2018
13:44

Pre bih rekao da se ti blamiras ovde

avatar
deki trbic
Monday, 22.01.2018
17:38

ne blamiram sebe...ja sam samo iskren!! treba da se malo ugleda na Federera!!!

avatar
Di Magia
Monday, 22.01.2018
13:46

On za 3.kolo uzme para koliko ti me mozes za 3 zivota... Zasto ne bi igrao... 😂

avatar
Bidza i Tridza
Monday, 22.01.2018
13:39

Poludeo ovaj Korejanac, sve je pogadjao. Federer ce ga verovatno preslisati, tesko ovakvu partiju da ponovi. Tek je pocetak sezone i nadam se da ce Novak biti sve bolji.

avatar
lonchy2909
Monday, 22.01.2018
13:50

Igra mali odlicno. Svaka mu cast. Prvo je razvalio Zvereva u cetvrtom i petom setu u proslom kolu, a sada je igrao odlicno u sva tri seta. Taman kada djokovic pomisli sada imam sansu, ovaj odigra savrseno. Prvo mora dobiti sandgrena, ali kako igra trebao bi mu to biti lagan zadatak. A sa fedeksom ako ovako bude igrao, ima sanse.

avatar
Tuesday, 23.01.2018
15:27

@Boris Nedeljkovic nisi realan ako mislis da berdih moze da pobedi federera...msm pre ce berdih da da kos na tom mecu nego sto ce da pobedi koliko je banalno

avatar
Boris Nedeljkovic
Tuesday, 23.01.2018
03:26

prvo berdih igra dobro.....a koliko znam on igra pre ovog malog s federerom...tako da....prvo treba preci nekog ko moze da te dobije.....ako njega predje osvaja AO!!!!