Noletov kišni prijatelj: "Bio sam van sebe!"

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 29. maj 2014.

  • 14:38

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Priča o Novaku Đokoviću i sakupljaču loptica na Rolan Garosu koje je na centralnom terenu u ponedeljak spojio lep gest srpskog tenisera i kiša zadivila je planetu, a evo kako je sve što se dogodilo delovalo u očima francuskog tinejdžera.

Sigurno ste već videli ili čuli da je Novak Đoković na startu Rolan Garosa stekao novog prijatelja čekajući da kiša koja je prekinula njegov meč sa Portugalcem Souzom prestane da pada.

Ukoliko niste, opisaćemo vam šta se zapravo dogodilo a čućete kako je sve delovalo iz perspektive dečaka koji je imao čast da desetak minuta ćaska sa jednim od najboljih sportista današnjice.

Duel prvog kola Otvorenog prvenstva Francuske između Novaka Đokovića i Žoaa Souze nije u najavi predstavljao okršaj koji obećava velika teniska uzbuđenja jer se radilo susretu drugog nosioca i autsajdera.

Govoreći o teniskim aspektima tog susreta, može se samo reći da je Novak Đoković slavio bez problema rezultatom 3:0, prepustivši pritom rivalu svega sedam gemova za nešto manje od dva časa igre.

Ono što se dogodilo na "Filip Šatrijeu" tokom desetominutne pauze koja je u trećem setu bila izazvana kišom, ostaće u sećanju mnogima, posebno 14-godišnjem Malu Boteroi, momku koji je tog dana skupljao loptice na "Šatrijeu".Scena u kojoj tinejdžer prilazi Novaku Đokoviću ne bi li mu prineo kišobran da se Srbin zaštiti tokom pauze pretvorila se u rađanje novog prijateljstva. Đoković je mladog tenisera pozvao da sedne, uručio mu svoj reket a potom nazdravio sa njim vodom kojom se Boteroa poslužio iz Novakove torbe.

"Kada sam video Đokovića da prilazi stolici, dotrčao sam da mu dodam kišobran, ali nisam ni sanjao šta će se desiti. Novak je otvorio kišobran i rekao mi da sednem pored njega. Nisam verovao svojim očima. Mislio sam da takve stvari ne smeju da se rade na zvaničnim mečevima Roland Garosa" objašnjava mladić koji ni dva dana kasnije ne shvata šta mu se dogodilo.

Desetominutno ćaskanje sa Novakom učinilo je ovog dečaka junakom među svojim vršnjacima ali i mnogim drugim stanovnicima Francuske i Evrope koji bi vrlo rado voleli da dobiju priliku da ćaskaju sa Noletom na centralnom terenu Rolan Garosa.

"Đoković je video da sam iznenađen i odmah je počeo da razgovara sa mnom. Pitao me je koliko imam godina, gde živim, koliko dugo treniram tenis, a zatim mi ponudio flašicu vode. Bio sam van sebe! Nije mala stvar pričati 10 minuta sa svojim idolom i jednim od najboljih tenisera današnjice" iskreno konstatuje Noletov "kišni prijatelj".

Popularnost ovog mladog momka svakako će biti manja već kroz nekoliko dana i njega kao pojedinca retko će se ko sećati, osim u slučaju da i sam ostvari zavidnu tenisku karijeru.

Ipak, zauvek će ostati upamćen Đokovićev gest i priča da je 2014. godine u jednom od unapred dobijenih mečeva dečaku koji sakuplja loptice ulepšao dan i promenio život time što se poneo kao drug i čovek pre svega.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari