Nole uz citat patrijarha Pavla najavio napad na titulu

Autor: Beta Beta
subota 04.06.2016.
00:26
Izvor: Beta

Najbolji teniser sveta Novak Đoković citirao je pokojnog patrijarha Pavla uoči finala Rolan Garosa i istakao da mu ne manjka samopouzdanja i motivacije pred meč za titulu.

Beta/AP Photo/Michel Euler
Beta/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je danas u polufinalu Rolan Garosa protiv Austrijanca Dominika Tima odigrao najbolji meč na ovogodišnjem turniru u Parizu i da sa mnogo samopouzdanja ulazi u finale s Britancem Endijem Marijem.

"Ovo je najbolji meč, moje najbolje izdanje na ovogodišnjem Rolan Garosu. Došlo je u pravo vreme uzimajući u obzir nezgodnih četiri, pet prošlih dana, pošto se razvukao meč sa Bautistom Agutom. Znao sam da ću imati priliku da opet izvučem maksimum iz sebe kada je najpotrebnije. Često se to dešavalo na grend slem turnirima kada uđem u drugu nedelju, kako mečevi postaju teži a protivnici kvalitetniji, tako izvlačim najbolje. U četvrtfinalu sam odigrao na vrlo visokom nivou, a danas onako kako svaki put poželim kada izlazim na teren. Nadam se da ću na to moći da se nadovežem u nedelju, da odigram najbolji meč jer će mi to biti neophodno da osvojim titulu", rekao je Đoković novinarima u Parizu.

Đoković se danas plasirao u svoje četvrto finale Rolan Garosa, pošto je u tri seta, 6:2, 6:1 i 6:4, pobedio 14. tenisera sveta Austrijanca Dominika Tima. Prvi igrač sveta će u finalu igrati protiv drugog na ATP listi, Britanca Endija Marija, koji je pobedio branioca titule, Švajcarca Stena Vavrinku, u četiri seta, 6:4, 6:2, 4:6 i 6:2.

"Ove godine smo igrali dva velika finala na šljaci i ostvarili po pobedu. Biće mnogo razmena udaraca sa osnovne linije, biće to fizički zahtevan meč. Nema tu mnogo tajni, dobro se poznajemo, igramo slično. On je napredovao na šljaci, jedan je od najposvećenijih tenisera na turu i najkonstantnijih, i to se vidi po rezultatima. Napreduje i drago mi je što je rivalstvo, koje datira od naše 11. godine i dalje aktivno. To će biti još jedna borba za grend slem titulu. Ni on ni ja nismo uspeli da osvojimo Rolan Garos, ko osvoji titulu, sigurno će biti presrećan", rekao je Đoković.

Prvi igrač sveta naveo je da neće ništa posebno menjati u pripremi meča s Britancem.

"Ne treba da se potencira priča o promeni, sve što radim na turnirima itekako dobro funkcioniše. U više navrata sam bio na set ili dva od osvajanja ovog trofeja. Ponekad je to bio manjak sportske sreće, a ponekad je protivnik bio bolji tog dana. Ne manjka mi samopouzdanja ni motivacije, treba to održati, iskoristiti sutrašnji dan da se oporavim i na neki način skladištim energiju koja će mi biti neophodna za finale", rekao je Doković.

On je dodao i da ima odredjene standarde, potrebe i navike, ali da ništa nije nepromenljivo.

"Ja sam osoba koja voli da uči, da nastavlja da se razvija i napreduje. Svaka godina je drugačiji izazov, sada sam otac i muž, stvari se menjaju u toku dana, svakodnevica je drugačija nego što je bila jer sada uglavnom provodim vreme s porodicom. Vodim računa o ishrani, koja je moja velika strast i ljubav. Trudim se da svoje telo u svakom aspektu zadržim u optimalnom zdravlju, svestan sam šta radim, šta jedem, način na koji mi teku misli. Za uspeh na svetskom nivou je to neophodno, barem u mom slučaju", rekao je srpski teniser.

Dodao je da će u pripremi nedeljnog finala iskoristiti iskustvo.

"Emocija i situacija kada igrate finale grend slema je drugačija, pogotovo kad je to Rolan Garos. Ne želim da sebi stvaram veći pritisak nego što jeste. Pritisak je ogroman, očekivanja su veća, ne samo moja nego i od mnogih ljudi koji me prate i podržavaju. Ne želim o tome da razmišljam i pričam više nego što osećam. Kako je rekao pokojni patrijarh (Pavle): 'Kakve su ti misli, takav ti je život", rekao je Đoković.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Делија_момак
Saturday, 04.06.2016
10:28

Свака ти част Ноле на свему што си постигао у својој каријери и у животу. Имаш прелепу жену и сина и најбољи си спортиста на свету и ми обични људи можемо само да ти завидимо на томе.

avatar
Marko Nikolic1
Saturday, 04.06.2016
01:35

Ајмо Ноле сад,управо сада цепај !!!

avatar
Ashburton Grove
Saturday, 04.06.2016
01:12

To su reči oca Tadeja...

avatar
КОЧИЈАШКИ ТОЧАК
Saturday, 04.06.2016
00:42

Легенда! И поред толико успеха и зарађеног новца он је и даље велики човек!

avatar
Saturday, 04.06.2016
00:29

Nikad nisi bio na samo set od osvajanja, ali dobro, nije to sad ni toliko bitno.