Nole preskočio Nadala, sledi obračun na šljaci!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 13.04.2015.
10:52
Izvor: Sportske.net

Novak Đoković je u još jednoj kategoriji ispred velikog rivala. Ali, počinje proleće u Rafinom kraljevstvu!

Beta/AP Photo/J Pat Carter
Beta/AP Photo/J Pat Carter

Povezane vesti

Novak je od danas sam na šestom mestu večne liste, teniski kralj koji je na tronu proveo 142 nedelje, jednu više od Nadala. Ispred njega je sada Džon Mekinro peti na listi sa 170.

Prva četvorica se čine nedostižnima, mada ko zna, još par godina vladavine Srbina bi ga približilo petorici veličanstvenih.

Federer je bio prvi 302 nedelje, Pit Sampras 286, Lendl 270, Džimi Konors 268.

Od 2011. kada je 4. jula preuzeo prvo mesto, Novak ima neverovatan skor od 305 pobeda i samo 39 poraza. Osvojio je 33 trofeja i sigurno da se neće tu zaustaviti.

"Verujem da može da prestigne i Federera i bude najbolji svih vremena. On je uradio čudo u eri velikana kakvi su Nadal i Federer, pojavio se niotkuda i preuzeo primat", kaže Janko Tipsarević.

Novak je tri od poslednje četiri godine završavao na prvom mestu ATP liste, kako je počeo 2015. čini se da će mu neko teško parirati.

Ali, danas počinje evropska sezona šljake, Nadalovo kraljevstvo.

"Uvek je izazov pobediti ga na njegovoj podlozi. On je u prošlosti pokazao da je gotovo nedodirljiv iako je bio povređen, na šljaci se uvek vraćao pobedama", podseća Novak pred start u Monte Karlu.

"Rafa ima uspone i padove, svi ih imamo. Ali, samopouzdanje se stiče pobedama, stalnim pobedama. Neće me zavarati, ni opustiti pobede u Melburnu, Indijen Velsu i Majamiju, moram da radim još više i da igram još bolje", ocenio je najbolji teniser sveta.

Za Novaka će ovo biti deveti Monte Karlo Masters. Zanimljivo da je na debiju, 2006. godine izgubio od Federera. Osvojio je jednom turnir, uspeo da prekine dominaciju Nadala 2013. godine. Dva puta je gubio finale od Rafe, dva puta, uključujući i prošlu godinu, polufinale od Federera, jednom je pao u polufinalu protiv Verdaska.

Ima skor 23-7 na ovom turniru, slobodan je u prvom kolu, čeka boljeg iz duela Istomina i Ramosa-Vinjolasa, posle bi mogao na Čilića. Sa Nadalom neće igrati u finalu, to je sigurno, ako sve bude po planu, na Španca će u polufinalu, podsetimo Rafa je od 2005. do 2012. bio suvereni vladar u "principatu", kako rekosmo, 2013. ga je načeo Nole, a prošle je slavio Vavrinka koji je četvrti nosilac ove godine.

Recimo i da je Troicki na startu za rivala dobio Slovaka Kližana, ako prođe mogao bi na Iznera čiji servis neće biti tolika prednost na šljaci, a onda po žrebu, Vića u trećoj rundi mora na Nadala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke