Nole preskočio i drugu prepreku, sad postaje ozbiljno...

Autor: Darko Mitrović
sreda 30.05.2018.
15:15
Izvor: Sportske.net

Ponovljen utisak iz prvog kola - opet nije briljirao, ali opet je slavio u tri seta.

Epa/Claudio Onorati
Epa/Claudio Onorati

Povezane vesti

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u treće kolo Rolan Garosa, pošto je savladao 155. tenisera sveta, Španca Munara sa 3:0, po setovima 7:6 (7:1), 6:4, 6:4.

U sledećem kolu će imati mnogo teži posao, protiv još jednog Španca, Roberta Bautiste Aguta, 13. tenisera sveta, koji je u drugom kolu eliminisao Kolumbijca Žiralda sa 3:0 (6:4, 7:5, 6:3).

Đoković je i u današnji meč sa Munarom, baš kao i sa Dutrom da Silvom u prvom kolu, ušao nešto ležernije, odmah je dozvolio protivniku da napravi brejk, ali što je najvažnije, vrlo brzo je uhvatio ritam i napravio preokret.

Vezao je dva brejka, poveo sa 5:2 i kada se činilo da će rutinski privesti set kraju, dozvolio je Munaru da se vrati, da izjednači na 5:5 i potom uvede set u taj-brejk.

Tamo Španac već nije imao nikakve šanse, Đoković mu je prepustio samo jedan poen.

I uvodni deo drugog seta obeležili su brejkovi na obe strane, a ključan je bio deveti gem, kada je Novak stekao brejk prednosti i poveo sa 5:4. U narednom je na svoj servis potvrdio osvajanje drugog seta - 6:4.

Isti rezultat i u trećem setu, kada je presudio brejk koji je Đoković napravio u sedmom gemu.

Kada je u pitanju Novakov naredni protivnik, protiv Bautiste-Aguta ima pozitivan skor, od sedam mečeva dobio je šest, a poslednji put sastali su se takođe na šljaci, prošle godine u Rimu, kada je Srbin slavio sa 6:4 i 6:4.

Prethodno, Bautista-Agut je istim rezultatom slavio na Mastersu u Šangaju 2016. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke