Nole prebrodio krizu, pa očitao lekciju odličnom Medvedevu! Sad sledi ono najlepše!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 21.01.2019.
14:44
Izvor: Sportske.net

Prvi teniser sveta izborio plasman u četvrtfinale Australijan opena, posle zanimljive borbe sa mladim ruskim predstavnikom.

EPA-EFE/HAMISH BLAIR
EPA-EFE/HAMISH BLAIR

Povezane vesti

Kako se i očekivalo, 22-godišnji Danil Medvedev pružio je snažan otpor Novaku Đokoviću, ali na kraju je ipak sve došlo na svoje mesto.

Posle troipočasovne borbe, srpski teniser je slavio sa 3:1, po setovima 6:4, 6:7 (5:7), 6:2 i 6:3.

U prvom setu, Novak je prvi stigao do brejka, i to u šestom gemu kada je poveo sa 4:2, potom je dobio i naredni gem na svoj servis, ali se uporni Medvedev nije predavao.

Uspeo je da vrati brejk i smanji na 5:4, ali više od toga nije mogao, Đoković još jednim brejkom stavlja tačku na prvi set.

U drugom je izgledalo da bismo mogli da vidimo sličan scenario. Novak je uz brejk prednosti poveo sa 4:1, ali onda sledi period bolje igre Medvedeva koji je tu prednost anulirao, ušlo se u taj-brejk, gde je Rus imao više koncentracije i izjednačio na 1:1 u setovima.

Delovalo je tada da nas čeka maratonski meč, ali Nole je ''dodao gas'' u trećem setu, kako je meč odmicao otpor Medvedeva je počeo da jenjava.

Tako je Đoković stigao do 6:2 u trećem, a na sličan način je dobio i četvrti set, Rus više nije imao snage da ozbiljnije uzvrati, pa Novaka u četvrtfinalu očekuje duel sa Japancem Nišikorijem.

Kada je Nišikori u pitanju, on je odigrao mnogo dramatičniji meč danas, protiv Španca Pabla Karenjo-Buste, a šta se sve tu dešavalo, čitajte OVDE.
-
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
neme
Monday, 21.01.2019
19:02

Dobar je mali dobra tehnika ali nole ima toliko toga i u nogama i rukama i glavi sto se ne moze postici treningom vec dugogodisnjim boravkom na vrhu.

avatar
Hannibal Lecter
Tuesday, 22.01.2019
02:37
avatar
Rise up
Monday, 21.01.2019
15:50

Uzima Novak A.Open