Nole: ''Počastovan sam'', Marej: ''Svaka ti čast!''

Autor: Beta Beta
nedelja 31.01.2016.
14:13
Izvor: Beta

Prvi teniser sveta Novak Đoković izjavio je danas da je počastovan što se nalazi među velikim imenima svetskog tenisa i što se sa šest trofeja na Otvorenom prvenstvu Australije izjednačio sa legendarnim Rojem Emersonom.

Beta/AP Photo/Andrew Brownbill
Beta/AP Photo/Andrew Brownbill

Povezane vesti

Đoković je danas osvojio svoj šesti trofej na Australijan openu pošto je u tri seta, 6:1, 7:5, 7:6, pobedio drugog igrača sveta Britanca Endija Marija i po broju trofeja u Melburnu izjednačio se sa Emersonom.

"Endi je veliki šampion, sjajna osoba i vrlo predana ovom sportu. Siguran sam da ćemo u budućnosti imati još prilika da se borimo za ovaj trofej.

Zahvalan sam mom timu, svaki put kada igramo Gren Slem jedinstven je osećaj, uslovi, svi moramo da dišemo kao jedan i svaki dan da radimo sa ciljem.

Tri nedelje smo ovde i nadali smo se da ćemo podići trofej. Izuzetno sam počastovan što me pominju pored velikih imena ovog sporta.

Ovo je velika privilegija, da izjednačim rekord Emersona od šest titula u Melburnu, jednog od najboljih igrača koji su igrali",
rekao je Djoković posle dodele trofeja.

Prvi igrač sveta je tako osvojio svoj 11. Gren Slem trofej i izjednačio se sa Bjornom Borgom i Rodom Lejverom. On je u Melburnu igrao u šest finala i svaki put je pobedio.

Đoković je pohvalio organizaciju prvog Gren Slem turnira u sezoni, rekavši da Australijan open sa pravom nazivaju "srećni" slem, ali je i poželeo sreću Mariju, čija supruga bi uskoro trebalo da se porodi.

"Nadam se da će sve biti u redu na porođaju i da ćete iskusiti neverovatan osećaj, kao što se desilo mojoj supruzi i meni", rekao je on.

Mari je peti put igrao u finalu i nijednom nije uspeo da osvoji trofej u Melburnu, a od Đokovića je u finalima izgubio četvrti put.

"Osećam se kao da sam već bio ovde", rekao je Mari kroz osmeh dok je primao trofej.

Mari je u drugom delu turnira igrao pod pristiskom, pošto čeka da mu se porodi supruga, ali i zbog toga što je njegovom tastu i treneru Ane Ivanović Najdželu Sirsu pozlilo, pa je morao da se vrati u Veliku Britaniju.

"Čestitam Novaku, šest trofeja na Australijan openu je neverovatan podvig, ali i sve ono što je uradio prošle godine. Bio je konstantan, sve čestitke njemu i njegovom timu. Hvala mom timu koji mi je pomogao da se pripremim za sve ovo.

Ovo je bilo par teških nedelja za mene i van terena, hvala svima na podršci. Atmosfera na tribinama je bila sjajna, cenim što igram u ovakvoj atmosferi. Hvala i svim bivšim igračima što ste došli da gledate meč, sve ovo činite nama dodatno posebnim"
, rekao je Mari a zatim je poslao poruku supruzi.

"Ti si bila prava legenda u poslednje dve nedelje, hvala na podršci. Biću na prvom letu do kuće", dodao je drugi teniser sveta Mari.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke