Nole ne posustaje, sledeći je stari znanac! Kraj za Janka...

Autor: Darko Mitrović
sreda 03.07.2019.
21:01
Izvor: Sportske.net

Još jedna rutinska pobeda najboljeg tenisera sveta, a Tipsarević je završio učešće na Vimbldonu.

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Prvi nosilac Novak Đoković nastavlja da grabi ka novoj tituli na Vimbldonu.

Naš teniser je večeras izborio plasman u treće kolo Vimbldona, pošto je bez većih problema eliminisao Amerikanca Denisa Kudlu rezultatom 3:0, po setovima 6:3, 6:2 i 6:2.

Zanimljivo, delovalo je tokom prvog seta da Kudla u tom delu igre neće osvojiti nijedan gem, pošto je Đoković vodio sa 5:0, ali onda je usledio najbolji period američkog tenisera. Dobio je tri vezana gema, ali Nole nije dozvolio nikakvo iznenađenje.

Nije bilo nikakve neizvesnosti ni u ostala dva seta, Novak je rano dolazio do brejka prednosti i uz povremene padove u igri ipak lako stigao do trećeg kola.

Tamo će ga čekati Poljak Hubert Hurkaš, 48. na ATP listi, koga je Đoković nedavno savladao u prvom kolu Rolan Garosa sa 3:0.

A dok je Đoković igrao protiv Kudle, Janko Tipsarević je vodio veliku borbu protiv Kevina Andersona. Četiri seta trajala je ta borba, a na kraju Južnoafrikanac je slavio sa 3:1, po setovima 6:4, 6:7 (5:7), 6:1 i 6:4.

Bez obzira na ovaj poraz, utisak je da Janko može da bude zadovolajn onim što je prikazao u prva dva kola Vimbldona.

A kada je u pitanju Anderson, on je prošlogodišnji finalista, a na ovom turniru bi mogao da se sa Đokovićem sastane u polufinalu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke