Nole: "Najveća pobeda u karijeri"

 • Autor: Đorđe Đokić

 • 29. januar 2012.

 • 19:16

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Nole odao Rafi priznanje na partiji koju je pružio. Kaže da ne bi bilo nezasluženo da je Španac pobedio. Srećan je zbog ulaska u istoriju. Sada najmanje dve nedelje pauze pa pripreme za Roland Garos i Olimpijadu.

U prvom intervjuu posle velike pobede Nole potvrdio da je ovo najveća pobeda u njegovoj karijer.

"Ovo je najveća pobeda u mojoj karijeri. Do sad je to bio Vimbldon, pošto je to turnir koji sam sanjao da osvojim, ali sad je ova pobeda veća jer smo igrali skoro 6 sati. To je prosto neverovatno, verovatno je to jedno od najdužih finala Grend slemova ikada.

Ponosan sam što sam deo istorije, deo male grupe igrača koji su ovaj turnir osvajali više puta. Bio sam počastvovan da igram ispred jednog Roda Lejvera, ispred nekih od najboljih tenisera svih vremena i pred 15.000 ljudi koji su zbog nas ostali budni do pola 2 ujutru.

Ovo je nestvarno."

Kako je uspeo da izdrži 6 sati tenisa?

"Ovo je finale. 5 setova. Imao sam šanse da završim meč ranije, ali je Rafa zaslužio da stignemo do 5. seta. Obojica smo ovaj meč mogli da dobijemo. Osećao sam da mi telo popušta, ali sa druge strane znao sam da ni on ne može da bude svež.

Trudio sam se da mentalno ostanem u meču, da zadržim emocije. I kad sam gubio u 5. setu, trudio sam se da verujem da mogu do titule. Mislim da smo u jednom trenutku obojica pali na kolena.

Ovo su ti mečevi. Ja sam profesionalac. Mi živimo za ovakve mečeve. Siguran sam da bi se svaki kolega složio. Da igraš 6 sati finale Grend slema. To je san.

U pojedinim trenucima osećaš bol, patiš, ne osećaš noge, u svakom poeanu se trudiš samo da stigneš do sledećeg, do sledećeg gema, prsti ti krvare. Ali i dalje uživaš u tom bolu jer znaš da si na krovu sveta."

Možeš li da ponoviš 2011. godinu?

"Moram da pokušam. Trenutno ne razmišljam o tome, o celoj godini pred nama. Ovo je tek početak godine. Malo ću odmoriti sad i da uživam u pobedi. Onda nazad na posao, pripreme za sve ono što me čeka, ali sad hoću da uživam u trenutku.

Igrao sam protiv jednog od najboljih ikad. Protiv tenisera koji je toliko mentalno jak i koji uvek igra najbolji tenis u najbitnijim trenucima. Znali smo obojica da ne možemo da dugo razmenjujemo udarce i da moramo da idemo na vinere. "

Pitali su ga da li se molio pred brejk poen pred kraj meča.

"Da. Potrebna vam je svaka moguća pomoć i energija u tom trenutku. Izgleda da je Bog pomogao ovog puta."

Da li mu je žao Rafe?

"Bio sam u toj poziciji pre par godina. Gubiti polufinala i finala protiv njega i Federera, na Grend slemovima. Znam kako je to. Stvarno sam mislio ono što sam rekao na terenu. Šteta je što može biti samo jedan pobednik jer smo obojica zaslužili pobedu. Dali smo 100% onog što možemo. Definitivno je zaslužio pobedu. Isto bih rekao i da sam izgubio.

Grend slem je prioritet kao i svake godine. Ove godine to je i Olimpijada. To je moj najveći cilj. Naravno, pokušaću da se najbolje pripremim za Pariz i da dam sve od sebe. Želim da stignem makar do prvog finala, mislim da sam spreman ove godine da stignem do kraja."

 


 


 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari