Nole: "Na vrhuncu sam karijere"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 23.03.2015.
12:56
Izvor: Beta

Najbolje rangirani teniser sveta Novak Đoković je osvajanjem Indijan Velsa došao do 50. ATP titule u karijeri, i tako stigao do 10. mesta na večnoj listi po broju osvojenih trofeja.

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Nole je i sam više nego zadovoljan zbog postignutog rekorda.

"To je sjajan rekord. Mnogo sam se borio za taj rezultat."

"Prestigao sam (trenera Borisa) Bekera po broju titula. Na vrhuncu sam karijere, gledam da iskoristim tu činjenicu i da se zadržim na ovoj (prvoj) poziciji što je duže moguće. Boriću se da osvojim još mnogo trofeja",
rekao je Đoković.

Srpski teniser je rano jutros po srednjoevropskom vremenu u finalu Masters turnira u Indijan Velsu pobedio Švajcarca Rodžera Federera sa 2:1 u setovima (6:3, 6:7, 6:2).

"Mislim da sam odigrao odličan meč. Igrao sam s velikim intenzitetom, bio sam veoma posvećen svakom udarcu. Rodžer se žestoko borio. Opet je pokazao koliki je šampion, neko ko se nikad ne predaje. Kada smo ušli u treći set sve je bilo otvoreno. Na kraju meča sam osetio veliko olakšanje", kazao je srpski teniser.

Đoković i Federer su se sinoć sastali po 38. put u karijerama, a srpski teniser je došao do 18. pobede. Đoković je dodao da mu je najveći protivnik Federer.

"Federer je uvek bio najveća prepreka koju je potrebno da savladam, što se odnosi i na (Rafaela) Nadala. Lično smatram da je Nadal na šljaci najteži protivnik, a Rodžer na brzim podlogama", dodao je Đoković.

Federer je posle meča imao samo reči hvale za Đokovića.

"Novak je odigrao sjajan turnir."

"On protiv svakoga igra veoma jako, a meni je ovo bio izuzetan meč u kom sam uživao. Novak je najteži mogući protivnik. Servise uzvraća jako dobro, pogotov drugi servis. Ja sam se iz tog razloga koncentrisao upravo na to"
, kazao je Federer.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke