Nole na vreme ''upalio'', od 0:4 do prve pobede u 2017!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 02.01.2017.
17:13
Izvor: Sportske.net

Najbolji srpski teniser pobedom započeo novu sezonu, plasirao se u drugo kolo turnira u Dohi, iako je veoma loše odigrao u prva četiri gema ovog meča.

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Novak Đoković je uspešno startovao na turniru u Dohi, pošto je danas sa 2:0, po setovima 7:6 (7:1) i 6:3 savladao 63. tenisera sveta, Nemca Jana Lenarda Štrufa.

Nole je bio prilično ''uspavan'' na početku ovog meča, veoma loše je igrao u prva četiri gema i u tom periodu dozvolio dva brejka rivalu, koji je poveo sa senzacionalnih 4:0!

Nešto kasnije, Štruf je imao i ogromnih 5:1, ali tada se probudila ona prepoznatljiva ''zver'' u Novaku, koji je ušao u svoju furioznu seriju, dobio narednih pet gemova, za vođstvo od 6:5.

Štruf je tek tada uspeo da ''dođe do daha'', dobio je naredni gem na svoj servis, ali u taj-brejku nije imao nikakve šanse.

Novak ga je bukvalno ''oduvao'', prepustivši mu samo jedan poen, za ubedljivih 7:1 u taj-brejku, odnosno 7:6 u prvom setu.

Drugi set protekao je u rutinskom odrađivanju posla. Đoković je odmah stekao brejk prednosti, poveo sa 2:0 i 3:1 i do kraja je bez problema stigao do trijumfa.

Nole sada čeka ime narednog rivala na ovom turniru, a to će biti Argentinac Oracio Sebaljos, 71. na ATP listi, koji je večeras bio bolji od Florijana Majera sa 2:1 u setovima. Poveo je Majer posle taj-brejka u prvom setu, a u drugom je Sebaljos uzvratio sa 6:4.

Do kraja, viđena je prava drama, treći set je rešen u još jednom taj-brejku, a dobio ga je Sebaljos sa 11:9 i tako se izborio za duel sa Novakom.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke