Nole na Vimbldonu - Došao, video, pobedio, a onda...

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 16.07.2018.
17:24
Izvor: Sportske.net

Imao je još jednu, tradicionalnu obavezu pre odlaska iz Londona.

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Novak Đoković je proteklih dana na Vimbldonu oduševio čitav teniski svet, ne samo ljubitelje sporta u Srbiji, svojim spektaularnim povratkom na najviši nivo posle višemesečne pauze, a onda i rezultatske krize zbog neugodne povrede lakta.

Iako je uopšte i njegov nastup u Vimbldonu bio pod znakom pitanja, Nole je čitavim tokom turnira pokazao sigurnost, samouverenost, vrhunski kvalitet, kao da duge pauze i svih problema nije ni bilo.

Posebno ćemo pamtiti dvodnevno polufinale protiv Nadala, maraton u pet setova, ali i, naravno, trijumf u finalu nad Kevinom Andersonom. U oba meča pokazao je da je ponovo najbolji kada je najteže, što je najviše došlo do izražaja u trećem i petom setu protiv Nadala, kao i u trećem setu protiv Andersona, kada je spasao nekoliko set lopti protivnika koji je igrao sve bolje kako je meč odmicao.

Posle svega, četvrti put je osvojio najprestižniji turnir na svetu, ukupno 13. Gren Slem trofej u karijeri, a s obzirom da na Ostrvu drže do tradicije, nekoliko sati posle finala Novak Đoković se pojavio i na prigodnoj svečanosti, posvećenoj pobednicima u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Društvo mu je pravila nova šampionka Vimbldona, Nemica Anželik Kerber sa kojom je odigrao pobednički ples, a u prilogu možete da vidite kako je sve izgledalo.

Nismo ni sumnjali, Nole se i ovog puta pokazao kao pravi džentlmen.
-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke