Noć kad je plakao Rio...

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 25.02.2019.
09:47
Izvor: Sportske.net

Tihi heroj iz Sente sinoć je ispisao najsvetliju stranicu u svojoj dosadašnjoj karijeri, ujedno jednu od najtužnijih u teniskom svetu.

Epa/Marcelo Sayao
Epa/Marcelo Sayao

Povezane vesti

Koliko život ume da bude surov, a u isto vreme i da donese radosti o kojima mnogi mogu samo da sanjaju potvrđuje i životna priča našeg tihog heroja.

Srpski teniser Laslo Đere (23) sinoć je u Rio de Žaneiru prvi put u karijeri stigao do trofeja na turniru iz kategorje ATP 500.

Samo po sebi veliki uspeh. Još veći ako uzmete u obzir u kakvim je okolnostima Laslo Đere pravio osnovu za ovakav rezultat.

Dejvis kup reprezentativac Srbije sinoć je održao potresan govor koji danas obilazi svet i tera suze na oči svima koji gledaju snimak sa dodele trofeja.

Đere je 2012. godine ostao bez majke, a pre dva meseca izgubio je i oca. Roditelji Lasla Đerea izgubili su bitke sa kancerom, ali to nije slomilo njihovog naslednika koji je životne lekcje naučio na najteži mogući način.

"Želim da posvetim ovaj trofej svojim roditeljima. Ostao sam bez majke pre sedam godina i ovaj trofej posvećujem njoj", rekao je pre dodele trofeja Laslo Đere.

Tribinama se prolomio aplauz, a onda su mnogi saznali da tu nije kraj, da je rana još veća nego što se čini...

"Oca sam izgubio pre dva meseca. Roditelji su imali najveći uticaj na mene i zbog njih sam ovo što jesam. Želim da im se zahvalim na svemu, nadam se da me gledaju sada", poručio je srpski teniser.

Mnogo je onih koji su u tim trenucima pokušavali da sakriju suze iako za tim nije bilo potrebe. Đere je svoju priču podelio sa teniskim svetom prvi put i ne čudi što mnogima teško pada.

Posle svega, sav teret na svojim plećima izneo je ovaj mladić iz Sente, tihi heroj koji je uz podršku mlađe sestre, devojke, prijatelja i svog tima prevazišao težak udarac i dočekao trenutak kada će moći da se zahvali roditeljima na svemu što su uradili za njega.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ViniciusJR
Tuesday, 26.02.2019
02:34

Od danas navijam za ovog decka. Mlad, a nije ga zivot mazio do sad...svaka ti cast majstore. Zelim ti da brzo postanes i GS sampion.

avatar
MALI PLAVI
Monday, 25.02.2019
16:14

I meni su suze krenule!

Sve najbolje u daljoj karijeri, momčino!

avatar
Deki.Stankovic.5
Monday, 25.02.2019
11:36

Bravo momče,svaka cast i srecno u buducnosti!

avatar
Bato C.
Monday, 25.02.2019
11:09

Svaka čast dečko
Samo napred

avatar
prike
Monday, 25.02.2019
10:57

Kakav je car, decko, puno mi je srce.