Ništa od srpskog derbija, kraj za Ducija u Melburnu

Autor: Vladimir Stojanović
petak 24.01.2020.
07:52
Izvor: Sportske.net

Srbin eliminisan na startu dana na Australijan openu.

Epa/Srđan Suki
Epa/Srđan Suki

Povezane vesti

Srpski teniser Dušan Lajović eliminisan je u trećem kolu Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u noći izmedju četvrtka i petka poražen od Argentinca Dijega Švarcmana sa 3:0 (6:2, 6:3, 7:6).Meč je trajao dva sata i 16 minuta.

Na startu prvog seta oba tenisera bila su sigurna na svoj servis, ali je Švarcman pri rezultatu 2:2 osvojio naredna četiri gema i iskorisio drugu set loptu za vodjstvo od 1:0.

Četvrti gem drugog seta doneo je novi brejk za Argentinca, ali je Lajović uspeo da uzvrati ri-brejkom i smanji zaostatak na 3:4.

Ipak, ponovo je uspedila mini serija argentinskog tenisera, koji je bio bolji u sledeća dva gema i došao na set od pobede u ovom meču.

Treći deo igre doneo je najveću neizvesnost i veliku borbu. Na startu su vidjena četiri uzastopna brejka na obe strane, te je rezultat bio izjednačen 2:2.

Do kraja seta oba tenisera pružila sh izjednačenu igru, te je pitanje pobednika rešeno u taj-brejku.

Imao je Lajović tri set lopte, ali nije uspeo da ih iskoristi, za razliku od Švarcmana, kojem je bila dovoljna jedna meč lopta da završi meč u svoju korist.

U osmini finala Argentinac će igrati protiv boljeg iz duela izmedju srpskog tenisera Novaka Djokovića i Japanca Jošihita Nošioke.

Osim Švarcmana, plasman u dalji tok takmičenja obezbedio je i madjarski teniser Martin Fukovič, koji je eliminisao Amerikanca Tomija Paula sa 3:0 (6:1, 6:1, 6:4).

Njegov naredni rival biće bolji iz duela izmedju Švajcarca Rodžera Federera i Australijanca Džona Milmana.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke