Ništa od novog duela Đoković - Čekinato, kvalifikant ide na Novaka

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 29.10.2018.
17:21
Izvor: Sportske.net

Postojala je mogućnost da Novak Đoković i Marko Čekinato i treći put u godini na izmaku odmere snage ali je kvalifikant "sapleo" Italijana.

Epa/John G. Mabanglo
Epa/John G. Mabanglo

Povezane vesti

Najbolji srpski teniser kreće u borbu za novi trofej i prvo mesto na ATP rang listi duelom sa kvalifikantom koji je danas bio bolji od Marka Čekinata.

Portugalac Žoao Souza savladao je Čekinata na startu Mastersa u Parizu sa 2:0 (7:5, 6:3) pa će u drugom kolu odmeriti snage sa drugim teniserom sveta.

Duel 48. tenisera sveta Žoao Souze i Marka Čekinata trajao je sat i dvadeset minuta, a presudila je bolja realizacija brejk lopti.

Souza je iskoristio tri od sedam brejk šansi na današnjem meču, dok je Čekinato dva puta imao šansu da oduzme servis protivniku ali mu to nije pošlo za rukom.

Tako ćemo u drugom kolu Mastersa u francuskoj prestonici gledati šesti međusobni okršaj Novaka Đokovića i Portugalca Souze koji do sada nikada nije uspeo da slavi protiv srpskog tenisera.

Svih pet prethodnih mečeva Novak je dobio, a poslednji je odigran na ovogodišnjem US Openu kada je Đoković slavio sa 3:0 (6:3, 6:4, 6:3).

Zanimljiv je podatak da Žoao Souza do sada nije osvojio nijedan set u duelima sa Đokovićem, a četiri od pet mečeva odigrali su na Grend slemovima. Novak ima ukupan skor 14:0 kada su dobijeni setovi u pitanju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke