Ni Švarcman mu ne može ništa, Nadal sa 18:0 u finale!

Autor: Darko Mitrović
petak 09.10.2020.
18:12
Izvor: Sportske.net

Nijedan izgubljen set od početka turnira, Španac kao u najboljim danima!

Beta/AP Photo/Michel Euler
Beta/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Iako se od početka turnira žalio da mu ne odgovaraju ovi jesenji uslovi na Rolan Garosu, to se na igri i rezultatima Rafaela Nadala ne vidi.

Najtrofejniji teniser Rolan Garosa danas se plasirao u finale pobedom nad Dijegom Švarcmanom iz Argentine, a kao i u prethodnih pet mečeva od starta turnira rezultat je bio maksimalan - 3:0 u setovima. Ovoga puta bilo je 6:3, 6:3, 7:6 (7:0), posle tri sata i 12 minuta igre.

Dakle, na putu do finala Nadal je odigrao ukupno 18 setova, svih 18 je dobio i u velikom stilu ulazi u borbu za trofej, što bi bio njegov 13. na Rolan Garosu.

Dijego Švarcman, koji je u četvrtfinalu odigrao izvanredan meč i eliminisao jednog od favorita, Dominika Tima, danas nije uspeo da odigra na tom nivou, a najjači otpor Nadalu pružio je u trećem setu, kada je uspeo da napravi dva brejka.

Ali, ni to nije bilo dovoljno da se ''Kralju šljake'' oduzme bar jedan set na putu do finala. Doduše, treći set se rešavao u taj-brejku, ali tu je Nadal ''dodao gas'', ne dozvolivši rivalu ni da se ponada da bi mogao da meč uvede u četvrti set.

Bio je ovo Nadalov 400. taj-brejk u karijeri, odigrao ga je vrhunski, bez izgubljenog poena.

Sada čekamo ishod drugog polufinala, u kojem će se boriti naš Novak Đoković i Grk Stefanos Cicipas.
-
Baner 3

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke