Nezaustavljivi Novak "pregazio" Japanca!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 15.11.2015.
16:23
Izvor: Sportske.net

Nova pobeda najboljeg tenisera sveta protiv japanskog takmičara Keija Nišikorija, veoma ubedljiva.

BETA/AP Photo/Andy Wong
BETA/AP Photo/Andy Wong

Povezane vesti

Novak Đoković je na najbolji mogući način započeo odbranu titule na završnom turniru u Londonu pošto je danas u okviru grupe "Sten Smit" savladao Keija Nišikorija bez ikakvih problema sa 6:1 i 6:1.

Podatak da nijedan gem Kei Nišikori nije dobio lako na svoj servis vam govori u prilog tome kako je danas servirao. Nije bio na svom nivou ovaj 8. teniser sveta, bio je i ljut na sebe u pojedinim situacijama, ali sve je to prouzrokovano velikom dominacijom Novaka Đokovića.

Poveo je Nole sa 3:0 veoma brzo, imao brejk loptu za 4:0, ali je nije iskoristio u tom gemu pa je konačno Kei uspeo da osvoji jedan gem. Ipak, Novak dobija naredna tri gema za 6:1 u prvom setu.

Nišikori je u ovom setu imao 44% ubačenog prvog servisa, zicer za čoveka koji ima najbolji ritern na svetu.

U drugom setu Nišikori je odmah izgubi servis, Novak je to materijalizovao za 2:0 za lakši posao do kraja ovog meča.

Nakon po jednog osvojenog gema bez brejk lopti Novak ponovo pravi brejk iako je Kei Nišikori imao dve gem lopte, izgledao je potpuno nezaustavljivo naš teniser u tim trenucima.

Nije pomoglo ni što je NIšikori drastično popravio prvi servis (imao je ubačenih 70%), brzo se Japanac pomirio sa porazom.

U drugom meču ove grupe večeras se sastaju Berdih i Federer.

Dakle, 24. pobeda za Novaka od Sinsinatija, uključujući 11 pobeda nad top 10 igračima uz jedan izgubljen set od US Opena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke