Nepošteno prema Sereni: "Testirana na doping više nego bilo koji profesionalni teniser"

Autor: Beta Beta
četvrtak 28.06.2018.
21:18
Izvor: Beta

Američka teniserka Serena Vilijams požalila se da je žrtva "napadnih i ciljanih" doping testiranja, a doping inspektor napustio je njenu kuću na Floridi bez potrebnog uzorka, preneli su danas američki mediji.

Epa/Erik S. Lesser
Epa/Erik S. Lesser

Povezane vesti

Kako se navodi, doping inspektor je došao u kuću američke teniserke 14. juna u 8.30 časova. Ona nije bila kod kuće, ali je inspektoru dozvoljeno da je sačeka. Kada je Vilijams to čula, kontaktirala je izvršnog direktora WTA Stiva Sajmona.  

"Primio sam poruku od Serene, zatim sam je pozvao i ostavio joj poruku. Rekla je da je zabrinuta i postavila mi je neka pitanja oko testiranja van takmičenja", rekao je on.

Vilijams se u martu vratila takmičenjima, nakon što je prošlog septembra rodila ćerku. Američka antidoping agencija (USADA) je ove godine pet puta testirala Vilijams na doping, više nego bilo koju američku teniserku.

USADA je navela da to nije bila uobičajena kontrola i provera kretanja, tokom kojeg sportista mora tokom dana da obezbedi sat vremena za testiranje, već nasumično testiranje van takmičenja i neće se računati kao propušteno.

"Tokom 23-godišnje teniske karijere Serena Vilijams nikada nije bila pozitivna na nedozvoljene susptance, uprkos tome što je testirana više nego bilo koji profesionalni teniser, bilo u muškoj ili ženskoj konkurenciji. U stvari, testirana je četiri puta češće od svojih vršnjaka. Tokom karijere podržavala je, poštovala i bila je podvrgnuta testiranjima. Iako će to voljno nastaviti da radi, nema apsolutno nijednog razloga za ovakav napadan i ciljani tretman", navela je portparolka Serene Vilijams.

Najbolje rangirana američka teniserka, četvrta na WTA listi Sloun Stivens ove godine je testirana jednom, Venus Vilijams, deveta na listi, testirana je dva puta, a 10. teniserka sveta Medison Kiz jednom je morala na testiranje.

Serena Viljams će od 2. jula igrati na Vimbldonu, gde će pokušati da osvoji osmu titulu na tom turniru, ukupno rekordni 24. grend slem trofej u karijeri.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zlogi
Friday, 29.06.2018
13:12

Koga briga vise za takve stvari, i ovako i onako sve se svodi na politiku nikako na postenje i moral. Amere pregledaju iskljucivo njihovi doktori i niko vise, sto moze slobodno dovesti rezultate pod znak pitanja. Za Serenu je vec bilo informacija da je koristila odredjene lekove koji mogu da poboljsaj performans korisnika, a obrazlozenje je bilo da mora da uzima lekove zbog zdravstvenih problema - nije nego.
ps: Novak je testiran najcesce od svih top tenisera poslednjih 10 godina, pa opet ne kuka...

avatar
Bato C.
Friday, 29.06.2018
11:48

Ma nemoj da obracas paznju.
Boli te k....

avatar
SL_Komedija
Thursday, 28.06.2018
21:20

Stvarno nepošteno.