Nastase zbog rasizma i pretnji suspendovan do 2021. godine

Autor: Beta Beta
petak 21.07.2017.
22:31
Izvor: Beta

Selektor ženske teniske reprezentacije Rumunije Ilije Nastase suspendovan je do 2021. godine, posle uvreda i nedoličnog ponašanja tokom meča u Fed kupu u Bukureštu, saopštila je danas Medjunarodna teniska federacija (ITF).

Beta/AP Photo/Alastair Grant, File
Beta/AP Photo/Alastair Grant, File

Povezane vesti

Kako se navodi, Nastase će morati da plati i 10.000 dolara.

Tokom meča Rumunije i Velike Britanije u aprilu u Fed kupu, Nastase je vredjao britansku teniserku Džoanu Kontu i selektorku En Keotavong i psovao je i pretio sudiji.

On je, takođe, izneo i pogrdne komentare o nerodjenom detetu američke teniserke Serene Vilijams.

Nastase neće moći da dobije akreditacije za mečeve i dogadjaje koje organizuje ITF do 2019. godine. Tu ne spadaju grend slem turniri i pojedini ATP i WTA turniri, jer nisu u organizaciji ITF.

Nastase je rekao da su njegovi komentari bili šala i da su pogrešno protumačeni.On je na konferenciji za novinare, u trenutku kada je teniserka Simona Halep odgovara na pitanje o trudnoći Serene Vilijams, na rumunskom rekao: "Videćemo koje će boje biti dete, čokolada sa mlekom možda".

Nastase je čvrsto stavio ruku oko britanske selektorke i pitao je za broj sobe. Pre početka takmičenja je uvredio jednu britansku novinarku, zbog toga što je prenela njegove komentare na račun Serene Vilijams.

Za vreme mečeva britanski tim se žalio na ponašanje publike u Konstanci, a Nastase se tada, uz brojne uvrede, raspravljao sa sudijom i rekao: "Znaš da nećeš napustiti zemlju".

On je posle toga u nekoliko navrata nazvao Kontu i Keotavnog "kučkama" i psovao je ceo britanski tim. Nastase je izbačen sa terena, a Konta se rasplakala, zbog čega je njen meč bio prekinut.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke