Nakon zvižduka Zverevu, oglasio se i Federer!

Autor: Beta Beta
subota 17.11.2018.
22:58
Izvor: Beta

Neverovatna reakcija publike u Londonu iznenadila je mnoge.

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je danas, posle poraza u polufinalu završnog turnira u Londonu, da Aleksandar Zverev nije zaslužio zvižduke od publike i čestitao mu na pobedi i plasmanu u finale.

"Razumem frustracije, ali to su samo nesrećne okolnosti. Zviždanje i negodovanje - to mi se ne sviđa. Takve stvari se u drugim sportovima često viđaju, ali to nije slučaj u tenisu. Baš zbog toga, kada se desi, postaje veoma lično. Mislim da to nije trebalo da se desi, Saša (Zverev) to nije zaslužio", rekao je Federer, preneli su britanski mediji.

Zverev je pobedio danas Federera sa 7:5, 7:6 i plasirao se u finale završnog mastersa.

Nemački teniser je pri rezultatu 4:3 za Federera u taj-brejku drugog seta tražio da se ponovi poen pošto je sakupljaču ispala loptica, što je izazvalo negodovanje publike.

"Izvinio mi se na mreži, rekao sam mu da nema zbog čega da se izvinjava. Čestitam mu na odličnom meču i odličnom turniru do sada. Pravila nalažu da se u ovim situacijama poen ponovi, i on je to tražio, to je u redu", kazao je Federer.

On je dodao i da je dečak koji skuplja loptice priznao da mu je ona ispala u toku poena, ali i da nije ljut na njega zbog toga.

"To se događa, sve je u redu, na kraju dana to nije velika stvar. To je život, to je sport, nisam ljut na njega", rekao je Federer.

Zverev je kazao da je posle meča bio uznemiren zbog zvižduka, ali da se nada da će publika shvatiti da nije uradio ništa loše.

"Neću lagati, bio sam uznemiren posle meča, trebalo mi je nekoliko minuta u svlačionici. Bio sam malo tužan zbog te reakcije, ali znate, možda će se ljudi sutra pogledati šta se zapravo dogodilo i onda shvate da nisam uradio ništa loše", rekao je Zverev.

Zverev će se sutra za trofej boriti protiv Novaka Đokovića.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke