Nakon 13 titula i finala Vimbldona, čuveni teniser završio karijeru!

Autor: Beta Beta
subota 16.11.2019.
20:04
Izvor: Beta

Češki teniser Tomaš Berdih saopštio je danas da je završio karijeru.

Beta/AP Photo/Tim Ireland
Beta/AP Photo/Tim Ireland

Povezane vesti

Berdih je odluku potvrdio na završnom ATP turniru u Londonu.

Berdih (34) je tokom karijere igrao u finalu Vimbldona 2010. godine, kada je izgubio od Španca Rafaela Nadala. Te godine je na putu do finala pobedio srpskog tenisera Novaka Đokovića i Švajcarca Rodžera Federera.

On je u polufinalu preostala tri grend slem turnira igrao najmanje po jednom. Osvojio je 13 titula u karijeri, a najbolji plasman na ATP listi mu je četvrto mesto.

Berdih je 2012. i 2013. godine osvojio Dejvis kup.

On je ove sezone imao problema sa povredom kuka, nije igrao otkako je u avgustu izgubio u prvom kolu Ju Es opena, a trenutno je 103. teniser sveta.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Agent Provocateur
Saturday, 16.11.2019
21:56

Odlaskom Ferera, Berdiha i povredama Raonica, Mareja, Delpa, Nisikorija i Vavrinke kao i losom formom Cilica i Dimitrova i pomenutih kada nisu bili povredjeni jos pre par godina je krenula "tiha" smena generacija jer su mladi igraci mogli da dodju u situaciju da udare na veliku trojku. Sada na zavrsnom turniru je krenula i prava smena generacija. 2020te godine ce na svakom turniru biti 50/50 izmedju velike trojke i mladih nada dok je recimo 2019 bilo 95/5 u korist velike trojke odnosno sansa da neko od njih ne osvoji je bila skoro nepostojeca. Zanimljiva vremena. Tim je maltene favorit na sljaci, Cicipas, Zverev i Medvedev se dokazali na betonu ( mastersi, polufinale i finale GS ) a dobri su i na sljaci pogotovo Grk.