Najduži meč na Rolan Garosu, sjajan tenis Đerea i Nišikorija, na kraju presudilo iskustvo!

Autor: Ivan Cvetković
petak 31.05.2019.
17:18
Izvor: Sportske.net

Drama u meču Lasla Đerea i Keija Nišikorija.

EPA-EFE/SRDJAN SUKI
EPA-EFE/SRDJAN SUKI

Povezane vesti

Kei Nišikori će igrati u četvrtom kolu Rolan Garosa pošto je savladao Lasla Đerea u najdužem meču ovog turnira sa 6:4, 6:7, 6:3, 4:6 i 8:6. Meč je trajao 4 sata i 26 minuta.

Već u prvom setu se dalo naslutiti da nas čeka velika borba između dva tenisera, na kraju su ipak presudila dva brejka Japanca, to jest poslednji u setu za 6:4 u gemovima.

Nije se predao Đere već je nastavio u jakom ritmu i u drugom setu, uspeo da stigne do taj-brejka i u njemu konačno dočekao šansu za izjednačenje nakon što je na kraju vezao tri poena za prednost od 8:6.

Nišikori je ponovo uspeo da pronađe svoj ritam i povede sa 2:1 u setovima nakon što nije dozvolio nijedan brejk svom protivniku, pa je slavio sa 6:3 u gemovima.

Onda je Laslo Đere stupio na scenu, fenomenalnim forhendima je zadavao glavobolje japanskom teniseru i nakon serije brejkova, uspeo je da materijalizuje svoj i da do kraja seta zadrži prednost.

U petom setu je bilo svačega. Izgledalo je kao da Đere juriša ka pobedi, poveo je sa 3:0 uz dva brejka, ali je Japanac odmah vratio jedan. Vrlo brzo je Nišikori podigao nivo svoje igre, kao da je čuvao snagu za odlučujuće poene i očas posla je poveo sa 5:4!

Ipak, Laslo Đere je odigrao nekoliko veoma dobrih poena koji su bili izuzetno bitni, drama se nastavila, a Nišikori je bio taj koji je izgledao svežije i koji je lakše dobijao poene na svoj servis. Držao se Đere, ali je na 6:7 u gemovima Japanac stigao do prve meč lopte koju je odmah iskoristio.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
deki trbic
Friday, 31.05.2019
20:57

PRESUDILO JE ZNANJE I KVALITET...A NE ISKUSTVO!!!

avatar
Budarrr
Friday, 31.05.2019
18:27

Peti set 3-0 za Djerea i servira.Na kraju dobija Nishikori.Tu se pravi razlika izmedju velikih igrača i ovih drugih koji to nisu niti će ikada biti.