Najbolji kad je najpotrebnije, Novak se osvetio Zverevu za polufinale Londona!

Autor: Aleksandar Golubović
petak 20.11.2020.
16:48
Izvor: Sportske.net

Đoković slavio u odlučujućem delu za prolaz u drugu fazu.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Aleksandra Zvereva u trećem kolu grupe A Završnog mastersa u Londonu rezultatom 6:3, 7:6 (7:4) i plasirao se u polufinale turnira.

Ne baš prijatna sećanja ostavio je Novakov duel protiv deceniju mlađeg tenisera pre dve godine u ovo vreme, te je čitav ambijent oko ovog meča biti protkan sećanjem na novembar 2018.

Da tenzija bude veća meč protiv nemačkog tenisera direktno je odlučivao o plasmanu u polufinale i Novak je uspeo da bude najbolji kada je to bilo najpotrebnije.

Prvi deo igre dobio je zahvaljujući brejku već u drugom gemu, koji mu je omogućio vođstvo od 2:0 u prvom setu.

Brejk viška održavao je sve do kraja seta, mada je Zverev bio nadomak vraćanja, ali je Novak uspeo da sačuva čak dve brejk lopte.

Drugi set protekao je u potpuno ravnopravnoj borbi, a oba tenisera su bila nadomak mogućnosti da protivniku uzmu brejk, ali se ipak otišlo u taj-brejk.

Zverev je poveo sa 2:0, ali mu je Novak uzvratio sa dva oduzeta servisa preokrenuvši na 5:3. Usledio je potpuno siguran servis i treća uzastopna, a druga vezana zvanična pobeda nad današnjim rivalom.

Novak se tako plasirao u polufinale Završnog mastersa u Londonu gde će u subotu od 15 sati igrati protiv Dominika Tima.

baner



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke