Nadal prelomio, Novak ostaje broj 1!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 05.11.2018.
17:06
Izvor: Sportske.net

Ovog popodneva stigla zvanična potvrda.

Epa/Andrew Couldridge
Epa/Andrew Couldridge

Povezane vesti

Teniska vest dana je da je za Rafaela Nadala sezona završena.

Najbolji španski teniser je zbog povrede trbušnog mišića odlučio da posle Pariza odustane i od nastupa na Završnom turniru Masters serije u Londonu, što praktično znači da će Novak Đoković završiti godinu na prvom mestu ATP liste.

Nadalovo mesto u Londonu zauzeće Amerikanac Džon Izner.

Podsetimo, ranije danas objavljena je najnovija ATP lista na kojoj je Novak Đoković preuzeo prvo mesto posle plasmana u finale Pariza, sa 8.045 bodova, a Nadal je drugi sa 7.480.

Teoretski, postojala je mogućnost da Nadal u Londonu eventualno smeni Novaka na vrhu i sezonu završi kao svetski ''broj 1'', ali posle današnje odluke španskog tenisera jasno je da će se Đoković duže zadržati na prvoj poziciji. Dakle, sigurno do kraja ove godine, nadamo se i znatno duže.

Zanimljivo je da je Nadal ove sezone propustio većinu turnira na tvrdoj podlozi (Brizbejn, Akapulko, Indijan Vels, Majami, Sinsinati, Peking, Šangaj, Pariz i London), na Gren Slemovima u Melburnu i na US Openu je predavao mečeve, a jedino je u Torontu odigrao bez problema i - osvojio taj turnir.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Agent Provocateur
Monday, 05.11.2018
19:13

Steta, tesko da bi dostigao novaka zbog toga sto se oporavlja i sto nije igrao neko vreme ali lepse je osvojiti nesto na terenu nego dobiti van njega. Na srecu znamo rafu i ocekujemo da velika trojka u punoj snazi igra i sledece sezone pa neka najbolji pobedi !

avatar
prike
Monday, 05.11.2018
19:43
avatar
Agent Provocateur
Monday, 05.11.2018
22:49

Tesko da bi nadal stifao novaka i da je igrao ali je steta sto nije jer je uvek bolje osvojiti nesto nego da ti protivnik 'preda'. Comprende?