Nadal ostao u prašini, Nole u finalu!

Autor: Darko Mitrović
subota 18.04.2015.
17:23
Izvor: Sportske.net

Novak Đoković potvrdio ono što se očekivalo, vreme apsolutne dominacije Rafaela Nadala na šljaci polako prolazi. Naš teniser je trijumfovao u polufinalu Monte Karla i nastavio fantastičan niz pobeda u ovoj sezoni.

Beta/AP Photo/Lionel Cironneau
Beta/AP Photo/Lionel Cironneau

Povezane vesti

U prvom ovogodišnjem susretu Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, srpski teniser je danas u Monte Karlu slavio sa sigurnih 2-0, po setovima 6-3 i 6-3 i izborio plasman u finale, gde će mu rival biti Čeh Tomaš Berdih.

Samo na početku prvog seta, Nadal je nagovestio da bi danas mogao da pokvari planove Novaku, napravio je brejk već u prvom gemu, ali to nije uzdrmalo Đokovića, koji je vrlo brzo uzvratio, za izjednačenje na 2-2, a zatim je još jednim brejkom, u osmom gemu, prelomio prvi set u svoju korist - 5:3.

Do kraja seta, Novak je rutinski priveo posao kraju i dobio ga sa 6-3.

U drugom setu se igralo gem za gem, sve do 3-3, kada je naš teniser pojačao ritam, iskoristio priliku za brejk, od čega se Nadal do kraja nije oporavio.

Finiš drugog seta potpuno u znaku srpskog tenisera, koji je dobio i dva naredna gema i posle jednog sata i 38 minuta igre završio posao.

Ovo je bio 43. međusobni duel Đokovića i Nadala, a Novak je danas stigao do svoje 20. pobede protiv svog velikog rivala.

Današnji trijumf je ujedno i jasan nagoveštaj da je konačno došlo vreme da Đoković osvoji i jedini Gren Slem turnir koji mu nedostaje, onaj na Rolan Garosu.

Jedva čekamo...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke