Nadal bez formule za Tima, Austrijanac u polufinalu Londona!

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 17.11.2020.
17:41
Izvor: Sportske.net

Treći teniser sveta strpljiviji i skoncentrisaniji u završnici setova.

Beta/John Walton/PA via AP
Beta/John Walton/PA via AP

Povezane vesti

Austrlijaski teniser Dominik Tim slavio je u drugom kolu grupe B Završnog mastersa u Londonu protiv Rafaela Nadala 2:0 nakon što je oba seta dobio u taj-brejku (7:6 (9:7), 7:6 (7:4)).

Pravi teniski maraton viđen je u prvom setu koji je trajao čak 73 minuta i koji je posle taj-brajka priprao zvanično najboljem sportisti Austrije u godini na izmaku.

Izuzev samo jednog gema u ovom delu igre dvojica ponajboljih tenisera današnjice su sa lakoćom rešavali delove igre kada su na servisu.

U taj-brejku to nije bio slučaj pošto su daleko uspešniji bili na servis rivala.

Ključan trenutak dogodio se pri vođstvu 7:6 za Nadala, kada je Tim iskoristio oba servisa i jedan protivnikov za vođstvo u setovima.

Baner

Drugi deo igre Nadal je počeo bolje pošto je polovinom seta uzeo brejk Timu pri rezultatu 3:3, ali se nada u lako izjednačenje izjalovila već u narednog gemu kada je Austrijanac izjednačio.

Zatim je pobeda Španca visila o koncu kada je Tim imao čak tri meč lopte, koje je propustio.

Ubrzo se otišlo u taj-brejk u kome se posle velike borbe bolje snašao Tim zabeleživši drugu pobedu i plasman u eliminacionu rundu.

Tim je ovom pobedom stigao do 2:0 i prolaza u polufinale, dok će Nadal u poslednjem kolu rešavati pitanje plasmana u narednu rundu, a sve će biti jasnije nakon završetka duela Stefanosa Cicipasa i Andreja Rubljova koji se igra večeras.

Baner




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke