Moskva - Krajinović u glavnom žrebu posle velike borbe

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 15.10.2017.
14:41
Izvor: Sportske.net

Sprski teniser Filip Krajinović obezbedio je plasman u glavni žreb turnira u Moskvi posle velike borbe sa Belorusom Vladimirom Ignjatikom.

Epa/Mario Cruz
Epa/Mario Cruz

Povezane vesti

Srbija će na turniru u Moskvi imati trojicu predstavnika, pošto se Dušanu Lajoviću i Laslu Đereu u glavnom žrebu priključio Filip Krajinović.

Krajinović je do plasmana u glavni žreb stigao zahvaljujući trijumfu nad Belorusom Vladimirom Ignjatikom 2:1 (6:7, 7:5, 6:3) u meču koji je trajao gotovo dva i po sata.

Prvi set trajao je čitavih sat vremena, a Belorus ga je dobio u taj-brejku. U drugom setu po jedan brejk na obe strane posle deset odigranih gemova, a kaga se činilo da će i on otići u taj-brejk Filip Krajinović je protivniku oduzeo servis i poravnao rezultat.

Na startu odlučujućeg seta Vladimir Ignjatik pravi dva brejka i stiže do prednosti od 3:0 ali mu to nije bilo dovoljno za pobedu.

Filip Krajinović do kraja uspeva da napravi čudesan preokret i da osvoji šest vezanih gemova što mu je donelo plasman u glavni žreb turnira u Moskvi.

Popularni "Kup Kremlja" igra se od 16. do 22. oktobra za nagradni fond od 823.600 dolara, a pored Filipa Krajinovića Srbija će u glavnom žrebu imati još dvojicu predstavnika.

Laslo Đere na startu igra protiv Italijana Paola Lorencija, dok će protivnik Dušana Lajovića biti Litvanac Rikardas Berankis.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke