MK - Španac namučio Novaka, Srbin u četvrtfinalu

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 20.04.2017.
19:56
Izvor: Sportske.net

Španski teniser Pablo Karenjo-Busta pružio je žestok otpor Novaku Đokoviću u trećem kolu Mastersa u Monte Karlu, ali je drugi reket sveta posle velike borbe uspeo da izbori plasman u četvrtfinale.

Epa/Sebastien Nogier
Epa/Sebastien Nogier

Povezane vesti

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Monte Karlu, pošto je posle dva i po časa igre savladao Pabla Karenja-Bustu rezultatom 2:1 (6:2, 4:6, 6:4).

Drugi međusobni susret dvojice tenisera poprimio je prilično neočekivan tok, pošto je Novak Đoković lako dobio prvi set i na startu drugog poveo sa 2:0 u gemovima.

Umesto da privede posao kraju i skrati period boravka na šljaci Novak pada u igri i dozvoljava Špancu da se potpuno vrati u meč.

Mora se reći da je Pablo Karenjo-Busta zaigrao mnogo bolje nakon što je shvatio da više nema šta da izgubi, pa je uz takav pristup raslo i samopouzdanje.

Serijom od pet dobijenih gemova Karenjo-Busta pravi prednost koju Novak nije uspeo da nadomesti do kraja seta iako je u osmom gemu još jednom oduzeo protivniku servis.

Tako se otišlo u treći set koji je obilovao neizvesnošću. Najpre je Novak Đoković propustio brejk šansu u četvrtom gemu, ali je u šestom iskorisio priliku i oduzeo protivniku servis.

Činilo se da je time Nole trasirao put ka pobedi i da više neće biti problema, što nije bio slučaj. Karenjo-Busta već u sledećem gemu uzvraća udarac i pravi brejk, a u devetom gemu propušta dve šanse da još jednom oduzme servis Novaku i stekne priliku da servira za meč.

Nakon toga je usledio psihološki pad koji Đoković umešno koristi i novim brejkom stavlja tačku na dvoipočasovni maraton u trećem kolu Mastersa u Monte Karlu.

Naredni protivnik Novaka Đokovića biće Belgijanac David Gofan protiv kojeg je do sada igrao pet puta i ostvario svih pet pobeda.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čika Marko
Thursday, 20.04.2017
22:23

Novak namucio samog sebe!!!!

avatar
Maestro-Sic-Chelsea
Thursday, 20.04.2017
20:41

Koje zivce izgubihhh....

avatar
mrancic
Thursday, 20.04.2017
20:25

Očajno da očajnije ne može biti.Ne znam protivnika u sledećem kolu ali ovo je baš slabo.Težak povratak ako ga uopšte bude bilo.U kafiću su sredinom meča tražili da se promeni kanal.Počinje već mnogima da ide na živce.

avatar
Samo Barsa1
Thursday, 20.04.2017
20:00

Odlican mec, mec za infrakt, hvala ti Nole, idolu, mi te volimo.