MK - Igra nerava, Novak u trećem kolu!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 16.04.2019.
17:53
Izvor: Sportske.net

Namučio je Filip Kolšrajber najboljeg tenisera sveta na startu Mastersa u Monte Karlu, ali je Novak Đoković na kraju ipak uspeo da mu se revanšira za poraz u Indijan Velsu.

Epa/Sebastien Nogier
Epa/Sebastien Nogier

Povezane vesti

Drugi put ove sezone ukrstili su koplja Novak Đokvović i Filip Kolšrajber i još jednom je nemački veteran bio tvrd orah za najboljeg na svetu.

Prvoplasirani na ATP rang listi slavio je sa 2:1 (6:3, 4:6, 6:4) posle dva i po časa. Na taj način Đoković se plasirao u treće kolo Mastersa u Monte Karlu, a ujedno se revanširao Kolšrajberu za poraz koji mu je Nemac naneo u Indijan Velsu.

Videlo se već u prvom setu da Đoković neće imati lagan posao. Kolšrajber je u petom gemu propustio dve brejk lopte, a zatim u sedmom još dve. Kazna je stigla u osmom gemu kada Novak pravi brejk, da bi u narednom bez izgubljenog poena overio brejk i stigao do vođstva u setovima.

Drugi set je predstavljao reviju brejkova i nešto na šta nas Novak Đoković nije navikao u dosadašnjem toku karijere. Samo u drugom setu Kolšrajber je imao osam brejk lopti, a četiri puta je uspeo da oduzme servis Đokoviću i da na taj način stigne do izjednačenja.

Zanimljivo je da je od četvrtog gema svaki naredni dobijao igrač koji je primao servis, pa smo tako videli sedam vezanih brejkova.

Na startu trećeg seta Đoković pravi brejk i stiče rezultatsku i psihološku prednost. Sve do osmog gema stvari su išle u pravom smeru, a onda je Kolšrajber došao do nove brejk prilike kod koje je Novak morao da se bori sa rivalom i jednim od navijača.

Tri poena osvojio je za redom srpski teniser i sva tri proslavio osvrtanjem ka osobi u publici koja ga je nervirala svojim ponašanjem.

U sledećem gemu Novak Đoković stiže do brejk lopte koja je ujedno bila i meč lopta, ali Kolšrajber uspeva da se odbrani i da odloži poraz. Đoković je potom na svoj servis završio posao i obezbedio plasman u treće kolo.

Naredni rival najboljeg tenisera sveta biće bolji iz duela Tejlora Harija Frica i Dijega Švarcmana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Tuesday, 16.04.2019
17:58

Браво, Ноле. Мучио си се, нервирао, али сада је најважније да си прошао. Надам се да ће надаље бити по твом и да ћеш играти онако како желиш...