Melburn, UŽIVO - Pa, ovo je savršenstvo, 2:0 za Novaka!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 27.01.2019.
11:03
Izvor: Sportske.net

Novak dominirao i u drugom setu finala Australijan opena, uživanje je bilo gledati ga...

Beta/AP Photo/Aaron Favila
Beta/AP Photo/Aaron Favila

Povezane vesti

Jedan sat i 20 minuta proteklo je od početka današnjeg finala u Melburnu, a fenomenalni Novak Đoković vodi sa 2:0, po setovima 6:3 i 6:2 protiv Rafaela Nadala!

Posle savršenog prvog seta za Novaka Đokovića, Rafael Nadal je pokušao da na početku drugog ''pokaže zube''. Španac je prvi servirao i taj gem je osvojio bez većih problema za 1:0.

Novak je potom uzvratio još jednim perfektnim servis-gemom, kao što je to činio i u prvom setu, opet bez izgubljenog poena, za 1:1.

I naredna dva gema protekla su na sličan način, ni jedan ni drugi nisu dozvoljavali brejk, ali onda je došao peti gem drugog seta, gde je Đoković ponovo uzdrmao rivala, a onda posle borbe na mreži uspeo da dođe do prvog brejka u drugom setu, za vođstvo od 3:2.

Naravno, igrač Nadalovih kvaliteta se nikada ne predaje, pa je u narednom gemu pružio ubedljivo najbolji otpor na Novakov servis, ali ni to mu nije bilo dovoljno čak ni za brejk loptu. Đoković uspeva da dobije i ovaj gem i povede sa već ''opipljivih'' 4:2.

Ni tu se srpski teniser nije zaustavio, već je u sledećem gemu dodatno uzdrmao Rafu, još jednim brejkom za fenomenalnih 5:2.

Potom mu je ostalo samo da potvrdi osvajanje drugog seta, to je opet učinio na savršen način, za 6:2 i vođstvo od 2:0 u setovima!






Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke