Melburn, UŽIVO - Novakov set za udžbenike, 1:0!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 27.01.2019.
10:23
Izvor: Sportske.net

Bolji početak današnjeg finala nije mogao da zamisli!

AP Photo/Kin Cheung
AP Photo/Kin Cheung

Povezane vesti

U 09:30h po našem vremenu počelo je finale Australijan opena u Melburnu, a posle prvog seta rezultat je 1:0 u korist Novaka Đokovića. Ovaj deo igre dobio je rezultatom 6:3, posle 37 minuta igre!

Ovo je ukupno 53. međusobni duel Đokovića i Nadala, a naš teniser do sada vodi sa 27:25 u pobedama.

Novak je savršeno počeo ovaj meč. Prvi gem na svoj servis dobio je bez izgubljenog poena, a onda je dobio i prva dva u narednom i nagovestio rani brejk. Nadal je uspeo da osvoji samo naredni poen, ali ne i da spreči Đokovićev nalet i za tili čas je na semaforu stajalo 2:0 za srpskog tenisera.

Potom je trebalo potvrditi brejk, Novak je to učinio na najbolji mogući način, opet bez izgubljenog poena na svoj servis i osvojio i treći gem zaredom.

Tek u četvrtom Nadal počinje da se budi i uspeva da osvoji svoj prvi gem u ovom finalu, ali uz snažan Đokovićev otpor.

Ipak, ono što je najvažnije, to je da servis našeg tenisera i dalje fenomenalno funkcioniše, usledio je još jedan gem bez izgubljenog poena na Đokovićev servis, za vođstvo od 4:1.

Bio je Novak blizu brejk lopte u sledećem gemu, ali posle jedne greške na mreži srpskog tenisera, Španac uspeva da se izvuće i smanji na 4:2.

Potom sledi još jedan Đokovićev idealni servis-gem, prosto je neverovatno da ni treći put uzastopno na svoj servis nije dozvolio Nadalu ni jedan jedini poen - 5:2!

Osmi, naredni gem, bio je Nadalov najbolji od početka meča, dobio ga je bez većih problema, ali Novak je svoju priliku za osvajanje seta čekao u narednom, na svoj servis.

Nadal je dobio prvi poen, ali nije uspeo da uzdrma Novaka, koji sigurnom igrom dobija naredna četiri poena, a ujedno i ovaj set sa 6:3!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke