Marijan Vajda otkrio detalje - Šta je Novaka najviše pogodilo i kakva je uloga Pepea Imaza?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 17.11.2016.
12:39
Izvor: Sportske.net

Ovo je samo još jedan dokaz koliko Novaku Đokoviću znači da osvetla obraz Srbiji...

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Dok iščekujemo treći Novakov nastup na aktuelnom turniru u Londonu i njegov duel sa Belgijancem Davidom Gofanom, trener našeg najboljeg tenisera Marijan Vajda dao je zanimljiv intervju za francuski ''Le Parizijen''.

Naravno, glavna tema bila je Novakova kriza u drugom delu tekuće sezone, kao i razlozi koji su doveli do pada na drugo mesto ATP liste.

Vajda je tom prilikom jasno istakao da je šokantan poraz na startu Olimpijskog turnira u Riju u duelu sa Argentincem Del Potrom, bio najveći udarac koji je Novak Đoković doživeo ove sezone i da mu je dugo trebalo da se od toga oporavi.

''Novak je izgubio u Riju i to ga stvarno veoma boli. Osim toga, imao je i tu povredu levog zgloba, pa je njegov plasman u finale US Opena u Njujorku bilo pravo čudo i ne treba zaboraviti da je plasman u finale Gren Slem turnira zaista nešto veliko.

Ove sezone jeste bilo teško, ali to smo i očekivali posle Rolan Garosa. Doživeli smo lepe stvari, ali to je i cena koju treba platiti. Ljudi govore o krizi, ali nije moguće ni uvek pobeđivati'', objašnjava Vajda.

Ono o čemu se u poslednje vreme takođe mnogo govori jeste i uticaj Pepea Imaza na Novaka Đokovića i njegova uloga u Novakovom timu. Vajda je i s tim u vezi bio potpuno otvoren.

''Novak se u jednom momentu osetio preopterećen stresom i želeo je da ga se oslobodi. On je i ranije radio sa Pepeom, ništa tu nije bilo novo. Jedini cilj svega toga je bio da se Đoković oslobodi stresa kroz meditaciju. Tu se ne radi o kontroli uma! Takve priče su zaista bile preterivanje'', zaključio je Vajda.

On je dodao da Novak i dalje voli tenis, i dalje voli da trenira, pa je sa te strane sve u redu.

''Mora samo da pronađe pravi nivo koncentracije. Na ovom nivou potrebna je ekstremna koncentracija svake nedelje'',
zaključio je Vajda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
neme
Thursday, 17.11.2016
13:53

Bas sam se pitao ko je onaj s kosom u Noletovom boksu,sa blazenom facom kao da je pre ulaska usisao tri grama prvoklasnog kolumbijca,ko sa njim sada nade mir,pratice ga nemir do kraja zivota