Marej ponosan zbog pobede na Vimbldonu

Autor: Beta Beta
ponedeljak 11.07.2016.
01:05
Izvor: Beta

Britanski teniser Endi Marej rekao je danas da je ponosan zbog osvajanja drugog trofeja na Vimbldonu i dodao da će posle razgovora sa selektorom Leonom Smitom odlučiti da li će igrati protiv Srbije u četvrtfinalu Dejvis kupa.

Beta/AP Photo/Michel Euler
Beta/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Marej je danas osvojio svoj drugi Vimbldon pošto je u tri seta pobedio Kanadjanina Miloša Raonića sa 6:4, 7:6, 7:6.

Prethodno, titulu na najprestižnijem grend slem turniru osvojio je 2013. godine. To je njegova treća grend slem titula u karijeri, pošto je osvojio Ju Es open 2012. godine.

"Sada je drugačije. Sada sam srećniji, kao da je ovo više od mene i mog tima. Prvi put kada sam osvojio Vimbldon osetio sam olakšanje. Sada ću da uživam više od ostalih. Razvučen sam na nekoliko strana. Želim da ovo vreme provedem sa porodicom, najbližim prijateljima i saradnicima", rekao je Marej posle meča.

On je dodao da je dobro servirao protiv dobrog servera Raonića.

"Kada sam ulazio u razmenu udaraca čisto sam udarao lopticu i dobro joj menjao pravac. Dobro sam vraćao servise i pokušao da ga pritisnem, što se isplatilo u taj-brejkovima u drugom i trećem setu", naveo je drugi teniser sveta.

Marej je u 11. grend slem finalu osvojio treći trofej, a upitan šta je naučio iz prethodnih poraza, on je rekao da mu ne smetaju neuspesi sve dok pruža maksimum. Raonić je igrao u prvom finalu grend slema.

"Neuspeh nije užasna stvar. Bio sam u situaciji da pobedjujem i prilično sam gubio protiv jednih od najboljih svetskih tenisera, ali uvek sam izvlačio pouke. Pre ovog meča se nisam osećao drugačije, ali u tesnim situacijama  taj-brejkovima, znao sam da sam i pre bio u takvim situacijama i to mi je pomoglo. Ponosan sam što sam dva puta osvojio Vimbldon, pošto znam koliko ga je teško osvojiti", rekao je on.

"U poslednja tri meseca, od Mastersa u Monte Karlu sam bio konstantan. U poslednjih pet turnira igrao sam u pet finala. Mislim da to nikada pre nisam uradio. Deo svega toga je poverenje u moj tim.

Voleo bih da sam osvojio više grend slem titula, a mislim da ću još imati prilike za to. Igrao sam na grend slemovima protiv verovatno trojice najboljih tenisera u istoriji, Novaka, Rodžera i Rafe. U nekim mečevima sam pobedjivao u nekima sam gubio.

Ljudi su dobri u različitim periodima svojih karijera, neki su u ranim dvadesetim godinama, neki sredinom dvadesetih a neki i kasnije. Nadam se da je sada moje vreme
", dodao je britanski teniser.

Marej bi trebalo da predvodi reprezentaciju Velike Britanije u duelu sa Srbijom, od 15. do 17. jula u Beogradu.

"Sutra ću razgovarati sa selektorom Leonom Smitom. Sada se dobro osećam fizički. Uglavnom posle ovakvih mečeva imate utisak da možete da igrate još jedan meč u pet setova, ali kada se probudite sledećeg jutra, sve može biti drugačije", rekao je Marej.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke