Marej osvojio Beč i nastavio pohod na vrh ATP liste

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 30.10.2016.
16:08
Izvor: Sportske.net

Britanski teniser Endi Marej osvojio je još jedan turnir u sezoni na izmaku čime je zadržao šanse da do kraja godne napadne prvo mesto na ATP rang listi.

Beta/AP Photo/Andy Wong
Beta/AP Photo/Andy Wong

Povezane vesti

Pobedom nad Francuzom Žoom Vilferdom Congom u finalu turnira u Beču drugi teniser sveta nastavio je pohod na vrh ATP liste smanjivši zaostatak za Novakom Đokovićem na manje od 2.000 bodova.

Britanac Endi Marej savladao je Žoa Vilfreda Congu sa 2:0 (6:3, 7:6) u meču koji je trajao gotovo dva časa čime je stigao do treće uzastopne titule, a ukupno sedme u sezoni na izmaku.

Drugi teniser sveta rešio je prvi set finala u Beču bez većih problema, zahvaljujući brejku u drugom gemu, a prvu set loptu imao je već u osmom gemu ali je Conga na kratko izbegao neminovnost koja je usledila već u narednom gemu.

Nastavak meča bio je mnogo neizvesniji, premda je Endi Marej napravio brejk u prvom gemu ali je nedugo zatim propustio šansu da dotuče Congu što mu se osvetilo. Francuz u osmom gemu vraća brejk i ostaje u meču, ali Britanac u taj-brejku uspeva da dovrši započeti posao i stigne do nove titule.

Osvajanjem turnira u Beču Endi Marej je smanjio zaostatak za Novakom Đokovićem na manje od 2.000 bodova pa će na najnovijoj ATP rang listi Srbin imati 12.900 bodova, a Endi Marej 10.985.

Podsećamo da bi Endi Marej za nedelju dana mogao da izbije na čelo ATP rang liste a kako bi to moglo da se dogodi pročitajte OVDE!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
John Cena
Sunday, 30.10.2016
17:47

Marej je u strasnoj formi. Nadam se da ce Novak osvojiti Pariz i zadrzati prvo mesto