Marej: "Još sam daleko od prvog mesta na ATP listi"

Autor: Beta Beta
nedelja 30.10.2016.
23:06
Izvor: Beta

Britanski teniser Endi Marej rekao je da se posle današnjeg osvajanja titule u Beču primakao prvom mestu na ATP listi, ali da je još daleko od toga.

Beta/AP Photo/Andy Wong
Beta/AP Photo/Andy Wong

Povezane vesti

Marej je danas u finalu turnira u Beču pobedio 15. tenisera sveta Francuza Žoa Vilfreda Congu u dva seta, 6:3, 7:6. Britanac je u svom drugom nastupu osvojio drugu titulu u Beču, posle 2014. godine.

Marej bi mogao da preuzme prvo mesto na ATP listi od Novaka Đokovića ako osvoji Masters u Parizu, koji počinje sutra, a da se srpski teniser ne plasira u finale.

"Svakom pobedom sam sve bliži, ali čeka me dug put. Čini se da je mali korak od drugog do prvog mesta, ali to je najteži korak. Mnogo je lakše probiti se sa 100. mesta do 50 najboljih", rekao je Marej.

Marej je danas osvojio sedmu titulu u sezoni, a 42. u karijeri. Takodje i Đoković je ove sezone osvojio sedam titula.

"Mislio sam kako da pobedim, pre nego šta bi ta pobeda značila. Lepo je što sam osvojio sedmi turnir, a mnoge titule došle su u poslednjih nekoliko meseci. Posle Australijan opena pomalo sam se mučio, ali poslednjih nekoliko meseci su bili zaista dobri", dodao je Marej koji je neporažen u poslednjih 14 mečeva.

Conga je danas igrao u svom prvom ovosezonskom finalu. On je ove sezone imao problema sa povredama levog kolena i mišića.

"Ovo je bila pozitivna nedelja. Veoma je dobro kada igrate u finalu. Igrao sam dobar tenis, lepo je igrati pet mečeva uzastopno, a to mi se nije mnogo dešavalo u poslednjih nekoliko meseci", rekao je Conga.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Komreolne
Monday, 31.10.2016
01:13

Ma samo ti cepaj i onako ti se svi sklanjaju, 1 mesto je vec kibicovano.I to ti je sport gledas namestaljke