''Maratonac'' Troicki izbacio Dimitrova, sledi srpski derbi!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 23.05.2016.
17:23
Izvor: Sportske.net

Maratonski meč u pet setova odigrali su danas Viktor Troicki i Bugarin Grigor Dimitrov u prvom kolu Rolan Garosa. Srpski teniser dva puta gubio u setovima, ali je na kraju uspeo da napravi preokret i plasira se u drugo kolo.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Posle gotovo četiri sata igre, Viktor Troicki je uspeo da savlada Grigora Dimitrova i tako izbori plasman u narednu rundu takmičenja, u kojoj ga čeka duel sa Dušanom Lajovićem.

Viktor, koji je na Rolan Garosu postavljen za 22. nosioca slavio je rezultatom 3:2, po setovima 2:6, 6:3, 5:7, 7:5 i 6:3.

Srbin je loše ušao u ovaj meč i dozvolio Dimitrovu da napravi brejk već u drugom gemu. Uspeo je potom da se vrati od 3:0 na 3:2, ali Bugarin zatim ponovo osvaja gem na Viktorov servis i stiče ključnu prednost u prvom setu.

U drugom je Viiktor uzvratiio istom merom, mnogo bolje je servirao, a pritom je protivnika dva puta ''brejknuo'', u prvom i poslednjem gemu ovog seta, za izjednačenje na 1:1.

Treći set bio je sličan prvom, Bugarin ponovo rano stiče prednost, Viktor uzvraća u osmom gemu za 4:4, ali u finišu Dimitrov ponovo koncentrisaniji i dobija ovaj set sa 7:5.

Četvrti set je ličio na reprizu prethodnog, ali ovog puta je Troicki bolji u samoj završnici, napravio je brejk u 12. gemu i stigao do izjednačenja na 2:2 u setovima.

A u petom, odlučujućem, naš teniser mnogo sigurniji, imao je prednost čitavim tokom seta i na kraju rutinski završio posao za plasman u drugo kolo Rolan Garosa.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke