Majami - Viktor se vratio iz ponora pa izgubio u taj brejku

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 22.03.2018.
18:43
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser Viktor Troicki eliminisan je na startu drugog Mastersa sezone iako se vratio iz ponora i imao meč loptu u duelu sa Denisom Šapovalovim.

Epa/Paul Buck
Epa/Paul Buck

Povezane vesti

Čudan meč odigrali su Viktor Troicki i Denis Šapovalov u prvom kolu Mastersa u Majamiju, a plasman u narednu rundu obezbedio je Kanađanin posle taj brejka u trećem setu.

U drugom međusobnom okršaju dvojice tenisera Denis Šapovalov je slavio rezultatom 2:1 (6:3, 6:7, 7:6) posle dva i po časa borbe.

Troicki je u prvom gemu prvog seta imao dve brejk lopte ali ih nije iskoristio što je Šapovalov kaznio u šestom gemu. Kanađanin je iskoristio jednu brejk priliku u prvom setu i zahvaljujući tom brejku stigao do vođstva.

Drugi set je odlučen nakon taj brejka. Viktor je bolje počeo, iskoristio brejk šansu u drugom gemu ali mu je Šapovalov uzvratio istom merom. Već u četvrtom gemu nove brejk šanse koje srpski teniser ne koristi. Odluka je pala u taj brejku a tamo je Viktor imao više umeća i sreće.

Treći set je bio priča za sebe. Šapovalov je brzo stigao do dva brejka i prednosti od 5:1, a potom je u naredna četiri gema imao ukupno pet lopti koje nije uspeo da iskoristi.

Činilo se da će u taj brejku psihološka prednost biti na strani Viktora Troickog koji se vratio iz ponora. Srbin je i stigao do meč lopte ali je nije iskoristio što je Šapovalov na kraju kaznio i ostvario plasman u drugo kolo.

Naredni protivnik kanadskog tenisera biće Damir Džumhur.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke