Majami - Srpski derbi u trećem kolu?

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 19.03.2018.
20:56
Izvor: Sportske.net

Kako trenutno stoje stvari lako bi moglo da se dogodi da u trećem kolu drugog Mastersa u sezoni snage odmere dvojica najbolje rangiranih srpskih tenisera.

Epa/John G. Mabanglo
Epa/John G. Mabanglo

Povezane vesti

Danas je u Majamiju obavljen žreb za drugi ovosezonski Masters na kojem će Srbija imati čak petoricu predstavnika.

U gornjem delu žreba završili su Miomir Kecmanović koji je dobio specijalnu pozivnicu organizatora, a tu su još Dušan Lajović i Viktor Troicki.

U donjem delu žreba završili su trenutno najbolje plasirani srpski teniseri Novak Đoković i Filip Krajinović koji će biti slobodni u prvom kolu pošto imaju status nosilaca.

Najbolji srpski teniser postavljen je za devetog nosioca i u drugom kolu će odmeriti snage protiv boljeg iz duela Miše Zvereva i Benoe Pera.

Filip Krajinović trebalo bi da ima nešto lakši posao jer će u drugom kolu podeliti megdan sa jednom od dvojice kvalifikanata, a u slučaju da Nole i Filip prođu u treće kolo gledaćemo srpski derbi!

Ukoliko bi se Filip Krajinović i Novak Đoković sastali u trećem kolu Majamija, bio bi to drugi međusobni okršaj dvojice srpskih tenisera i prilika da Nole ostvari prvi trijumf pošto je pre osam godina na Serbian Openu morao da preda meč Krajinoviću u četvrtfinalu.

Jednog od dvojice srpskih tenisera potom bi u četvrtfinalu mogao da sačeka Huan Martin Del Potro ili Kei Nišikori, a Novak ili Filip pre finala neće moći da ukrste koplja sa Rodžerom Federerom.

Miomir Kecmanović u prvom kolu igra protiv Denisa Istomina, Uzbekistanca koji je prošle godine napravio senzaciju i eliminisao Novaka Đokovića u drugom kolu Australijan opena.

Boljeg iz tog duela u drugom kolu čeka Pablo Karenjo Busta, šesnaesti nosilac na turniru koji će biti slobodan u prvom kolu.

Dušan Lajović na startu igra protiv Argentinca Orasija Sebaljosa sa kojim se do sada sastao samo jednom. Prošle godine u Ženevi bilo je 2:1 (6:4, 0:6, 7:5) za Argentinca. Pobednik će u drugom kolu ići na Nika Kirjosa.

Viktor Troicki u prvom kolu igra protiv Kanađanina Denisa Šapovalova kojeg je prošle godine savladao na Mastersu u Šangaju takođe na startu turnira. Viktor je potom dogurao sve do četvrtfinala gde ga je zaustavio Huan Martin Del Potro.

Bolji iz duela Troicki - Šapovalov u drugom kolu ide na Damira Džumhura.

Najbolji teniser sveta Švajcarac Rodžer Federer u istoj je polovini žreba s Lajovićem, Troickim i Kecmanovićem. Švajcarac će u prvom kolu biti slobodan, dok ga u drugom očekuje meč protiv jednog od kvalifikanata.

Masters u Majamiju igra se od 19. marta do 1. aprila, a ukupan nagradni fond iznosi 7.972.535 dolara.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke