Madrid - Novak nastavio da teroriše Šardija

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 09.05.2019.
15:44
Izvor: Sportske.net

Najbolji teniser sveta dobio je i trinaesti međusobni duel sa Žeremijem Šardijem. Još jednom je Srbin slavio bez izgubljenog seta.

Epa/Kiko Huesca
Epa/Kiko Huesca

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Madridu, pošto je u drugom meču na turniru savladao Žeremija Šardija rezultatom 2:0 (6:1, 7:5) posle sat i po vremena igre.

Trinaesti međusobni susret pomenute dvojice završen je baš kao i svi prethodni, trijumfom Novaka Đokovića bez izgubljenog seta.

Novak je tako na trinaest međusobnih mečeva sa Šardijem stigao do trideset osvojenih setova, a da pritom nije izgubio nijedan!

Prvi set današnjeg meča Đoković je rutinski rešio u svoju korist. Vezao je pet gemova i potom prepustio rivalu jedan, pre nego što je stavio tačku na polučasovnu borbu.

U drugom setu nije bilo brejkova, mada je Šardi imao brejk-set loptu u desetom gemu koju nije uspeo da iskoristi. U taj-brejku Đoković je lako dovršio posao i tako stigao do plasmana u četvrtfinale gde ga čeka Marin Čilić.

Biće to jubilarni dvadeseti međusobni duel Novaka i Marina, a Srbin trenutno ima skor 17:2. Hrvat je do plasmana u četvrtfinale stigao nakon preokreta i trijumfa u duelu sa Laslom Đereom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke