Madrid - Kraj za Novaka, sledi i veliki pad na ATP listi!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 09.05.2018.
15:57
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser Novak Đoković doživeo je još jednu eliminaciju u ranoj fazi turnira. Poraz od Kajla Edmunda znači i veliki pad na ATP rang listi.

Epa/Mariscal
Epa/Mariscal

Povezane vesti

Najbolji srpski teniser eliminisan je u drugom kolu Mastersa u Madridu.

Bolji od Novaka Đokovića bio je Britanac Kajl Edmund koji je slavio sa 2:1 (6:3, 2:6, 6:3) i tako stigao do najveće pobede u karijeri.

Srpski teniser loše je otvorio današnji meč, nikako nije uspeovao da nađe ritam a poseban problem predstavljali su mu servisi na strani terena koja je bila obasjana suncem.

Tri puta je Britanac uspevao da oduzme servis Novaku u prvom setu i to uvek u momentu kada je Srbin servirao sa strane na kojoj mu je sunce "udaralo" u oči.

Mnogo bolju igru Đoković je prikazao u drugom setu. Za 35 minuta igre Nole je napravio dva brejka i nagovestio da bi mogao da napravi kompletan preokret.

U trećem setu sve je išlo po planu do petog gema. Novak je na Edmundov servis imao tri brejk lopte (0:40) ali nije uspeo da ih iskoristi i od tog momenta stvari su krenule nizbrdo.

Britanac u osmom gemu uspeva da uzme servis Đokoviću i da na kraju sa nulom dobije deveti gem i zabeleži najveću pobedu u karijeri.

Novak Đoković će usled poraza izgubiti 315 ATP bodova i to znači da će od narednog ponedeljka pasti ispod petnaeste pozicije na rang listi najboljih tenisera što mu se nije desilo više od deset godina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Hyypia
Wednesday, 09.05.2018
19:09

Nemoguce.. pa pisano je da se Nolo vratio u staru formu. Gde je nestala magija ?

avatar
Adriano Leite
Wednesday, 09.05.2018
18:21

Mozete naci moj komentar kada je pobedio Nisikorija ,rekao sam da gubi u drugom mecu turnira ,ne prvom . Jednostavno ne moze na silu da se vrati u formu i nista se nece promeniti ako prvo ne krene da menja sebe .

avatar
Amar Zornic
Wednesday, 09.05.2018
16:57

Mora pod hitno da poradi na kondiciji , muskulatura mu je dosta opala

avatar
Jack Rackham
Wednesday, 09.05.2018
16:25

Bolje dostojanstveno da ode u penziju nego vise da igra. Njegovo jr proslo

avatar
chaki
Wednesday, 09.05.2018
16:19

Nece pa nece :(

avatar
Radovan Filipovic
Wednesday, 09.05.2018
16:11

Mučenje je gledati Novaka u ovakvom stanju, sa mnogim padovima u igri. Bljesne, pa padne istrmoglavi se toliko da ne zna gde je. Šta je problem, samo on zna. Nadam se najboljem.