Mađar namučio Novaka, preokret za četvrtfinale Dohe!

Autor: Darko Mitrović
sreda 02.01.2019.
17:34
Izvor: Sportske.net

Fučović je sat i po mučio Novaka, a onda je usledio prvi Đokovićev brejk i sve se promenilo...

Beta/AP Photo/Kamran Jebreili
Beta/AP Photo/Kamran Jebreili

Povezane vesti

U meču osmine finala turnira u Dohi, Novak Đoković je danas posle dosta muke savladao Mađara Martona Fučoviča sa 2:1, po setovima 4:6, 6:4 i 6:1.

Fučovič je odlično ušao u meč, odlično je reternirao i pre svega servirao, ali je Novak bio taj koji je kontrolisao igru. Ipak, nije se dao Mađar pogrešiti tako lako na svoj servis, Novak je imao problem da napravi brejk u prvom setu.

Usledio je deveti gem, poveo je Fučovič sa 15:40, pokazivao je onu igru sa US opena kada je takođe mučio Novaka, iskoristio je treću brejk loptu i napravio ključan korak ka osvajanju seta.

Moramo napomenuti i greške iz bekhenda Novaka Đokovića koje su kumovale ovom gemu Martona Fučoviča, napravio ih je tri uzastopno. Svi smo mislili da je pitanje trenutka kada će Novakov današnji protivnik pasti u igri, ali je izdržavao i sredinom drugog seta.

Igrao je pod pritiskom jer je skoro svaki njegov servis gem igran na razliku, ali je nekakvom magijom izdržavao zahvaljujući dobrim servisima. Za razliku od 36. tenisera na ATP listi, nije Novak imao problem na svoj servis u drugom setu, dobijao ih je lagano, kao da je bilo pitanje trenutka kada će doći do brejka.

I tek posle sat i po igre, ali baš kada je bilo najvažnije, pri vođstvu u drugom setu od 5:4, Novak uspeva da dođe do prve brejk lopte, a što je još važnije, uspeo je da je i realizuje, što je ujedno označilo i izjednačenje na 1:1 u setovima!

I ne samo to, to je bio uvod u Novakovu furioznu seriju početkom trećeg seta, kada je poveo sa 4:0, Fučovič više nije imao snage da ponovi igru iz prva dva seta, iako je uspeo da napravi brejk za 4:1.

To je, međutim, bilo sve od njega u ovom meču, Nole je potom dobio naredna dva gema i rutinski završio posao u trećem setu.

U četvrtfinalu Nole će se sastati sa boljim iz duela Bazilašvilija i Rubljeva.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke