London - Federer u polufinalu

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 14.11.2017.
23:57
Izvor: Sportske.net, Beta

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u polufinale Završnog mastersa u Londonu pošto je večeras pobedio Nemca Aleksandera Zvereva sa 7:6, 5:7, 6:1.

Epa/Ennio Leanza
Epa/Ennio Leanza

Povezane vesti

Federer je u prvom kolu bio bolji od Amerikanca Džeka Soka i prvi je na tabeli Grupe "Boris Beker". Po jednu pobedu u toj grupi imaju Zverev i Sok, dok je Hrvat Marin Čilić pretrpeo oba poraza.

U prvom setu večerašnjeg meča nije bilo brejkova, iako su i Federer i Zverev imali prilike da oduzmu servis protivniku. Pobednik tog dela igre rešen je u taj-brejku, koji je sa 8:6 dobio drugi teniser sveta.

Federer je dobro počeo drugi set, poveo je sa 2:0, ali je Zverev vrlo brzo uzvratio i izjednačio na 2:2. Nemački teniser je u osmom gemu propustio jednu brejk priliku, ali je to ispravio u 12. gemu kada je napravio odlučujući brejk za 1:1 u setovima.

U trećem setu je na terenu postojao samo jedan teniser, Federer je dominirao i protivniku je prepustio samo jedan gem.

Švajcarac, najstariji teniser koji je ikada zaigrao na Završnom mastersu, do sada je osvojio rekordnih šest titula na poslednjem turniru u sezoni i na pravom je putu da osvoji novu, a prvu od 2011.

Federer u poslednjem kolu u Grupi "Boris Beker" igra protiv Čilića, a Zverev protiv Soka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zdenkomen
Wednesday, 15.11.2017
15:15

Nije mi jasno kako u ovim godinama igra lako protiv toliko mlađih igrača i da se ne umara? Da li je sve tu čisto pitam se? Ispada da će najbolje igrati tamo negde oko četrdeset.

avatar
madridistatill_i_die
Wednesday, 15.11.2017
03:13
avatar
zg partizan igokea
Wednesday, 15.11.2017
01:42

Dok je Novak osvajao trofeje, pricalo se da tenis nikada nije imao slabiju konkurenciju. Sada kada federer osvaja (a glavni igraci su uglavnom povredjeni), niko nista... interesantno.