London - Dimitrov drugi polufinalista

Autor: Beta Beta
sreda 15.11.2017.
19:40
Izvor: Beta

Bugarski teniser Grigor Dimitrov pobedio je danas Belgijanca Davida Gofana u dva seta na završnom Masters turniru u Londonu i overio plasman u polufinale.

Epa/Neil Hall
Epa/Neil Hall

Povezane vesti

Bugarin je do šeste pobede u njihovom sedmom duelu došao rezultatom 6:0 i 6:2 za samo 73 minuta igre u drugom kolu Grupe "Pit Sampras".

Dimitrov je iznenađujuće lako dobio prvi set sa 6:0 i pritom napraviviši tri brejka. Gofan je bio u potpunosti dekocentrisan, imao je 13 neiznuđenih grešaka, a Dimitrov je pored dobrih servisa imao i maksimalan učinak od šest izlazaka na mrežu.

On je i u drugom setu nastavio u istom ritmu, kontrolisao je situaciju na terenu i odmah je došao do brejka i vodjstva od 3:0.

Mogao je Gofan da se vrati u narednom gemu, ali mu to nije pošlo za rukom, pošto je Dimitrov spasao brejk loptu. Stečena prednost bila mu je dovoljna da meč sigurno privede kraju i tako dođe do plasmana u polufinale.

Kasnije večeras u drugom meču Grupe "Pit Sampras" igraće Španac Pablo Karenjo Busta koji je zamenio prvog tenisera sveta Rafaela Nadala i Austrijanac Dominik Tim.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke