London - Čilić se oprostio pobedom

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 18.11.2016.
23:18
Izvor: Sportske.net

Hrvatski teniser Marin Čilić okončao je učešće na završnom Mastersu u Londonu trijumfom nad Keijem Nišikorijem i tako napravio sjajnu uvertiru za finale Dejvis Kupa.

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Poslednji meč grupne faze takmičenja na završnom Mastersu u Londonu odigrali su Kei Nišikori i Marin Čilić, a hrvatski teniser upisao je pobedu koja mu je donela 200 ATP bodova i zaradu od preko 170.000 evra.

Hrvat je slavio posle preokreta rezultatom 2:1 (3:6, 6:2, 6:3) u meču koji je trajao sat i 55 minuta, a koji za Keija Nišikorija nije imao veći značaj jer je ranije danas obezbedio plasman u polufinale zahvaljujući pobedi Endija Mareja nad Stanislasom Vavrinkom.

Japanski teniser će se u subotnjem polufinalu sastati sa Novakom Đokovićem, dok Marin Čilić današnjom pobedom nije okončao sezonu jer ga uskoro čeka finale Dejvis Kupa.

Momku rođenom u Međumurju ovo je bila prva pobeda na završnom Mastersu koju je izvojevao iz šestog pokušaja, a London će napustiti u dobrom raspoloženju i sa nešto više od 300.000 evra zarade.

Subota je rezervisana za polufinalne duele između Endija Mareja i Miloša Raonića (15:00), odnosno Novaka Đokovića i Keija Nišikorija (21:00).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke