Liga Đoković-Federer-Nadal, 10 kola, Nole bi bio ubedljivo najbolji? A koliko će Gren Slemova osvojiti?

Autor: Darko Mitrović
sreda 02.10.2019.
13:35
Izvor: Sportske.net

Zanimljivo razmišljanje...

Beta/AP Photo/Koji Sasahara
Beta/AP Photo/Koji Sasahara

Povezane vesti

I dok Novak Đoković uspešno grabi ka završnici turnira u Tokiju, jedan od njegovih trenera Goran Ivanišević govorio je za britanski ''Telegraf' o rivalitetu trojice najboljih tenisera svih vremena - Đokoviću, Nadalu i Federeru.

I to na vrlo interesantan način.

Iako je po broju Gren Slem trofeja Federer i dalje na vrhu tabele, ima ih 20 osvojenih, ispred Nadala sa 19 i Đokovića sa 16, Ivanišević smatra da je Novak bolji i kompletniji igrač i od Švajcarca i od Španca.

''Od 10 mečeva sa Nadalom i Federerom, Novak bi dobio osam'', smatra Ivanišević, uz dodatno objašnjenje.

''Đoković je najkompletniji igrač u velikoj trojci. Nema veće privilegije i časti od treniranja Novaka Đokovića. Ono što me je najviše iznenadilo u vezi s njim je njegova mentalna snaga i to koliko ozbiljno trenira svakog dana. Neverovatan je. Zadovoljstvo je biti uz njega.

Po mom mišljenju, kada bi Nadal, Đoković i Federer igrali svoj najbolji tenis u 10 međusobnih mečeva, Đoković bi dobio bar osam mečeva'', naglasio je Ivanišević.

Zanimljivu prognozu ima i u vezi broja Gren Slem trofeja koje će trojica velikana ovojiti do kraja igračkih karijera.

''Rafa Nadal će sigurno osvajati još Gren Slem turnira i premašiće brojku od 20 trofeja. Đoković takođe. Ali, ne smemo potceniti i Rodžera Federera. On je još uvek pod utiskom sa Vimbldona, kada je izgledalo da će osvojiti 21. trofej. Nije uspeo i to ga boli, ali uveren sam da će i Rodžer osvojiti još koji Gren Slem turnir'', konstatovao je Ivanišević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke