Legendarni Lejver tvrdi: "Ovo je Novakovo vreme!"

Autor: Ivan Cvetković
petak 21.09.2018.
19:10
Izvor: Sportske.net

Veliki komplimenti srpskom asu.

Beta/AP Photo/Adam Hunger
Beta/AP Photo/Adam Hunger

Povezane vesti

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je trenutno na egzibicionom turniru, Lejver kupu i nastupaće za tim Evrope protiv tima Sveta.

Australijski legendarni teniser Rod Lejver, koji je uz Rodžera Federera organizator ovog kupa, ne sumnja da je era Nadala i Federera prošla.

"Novak je na vrhu u ovom momentu. Pre pet godina to je bio Federer, pre tri Nadal, sada vidim Đokovića kako osvaja mnoštvo turinira i gren slemova u naredne dve, tri godine", izjavio je Lejver.

Đoković je osvojio dva gren slema turnira ove godine i kompletirao "Zlatni masters" pobedom u Sinsinatiju.

Đoković će igrati u dubl paru iz snova sa Rodžerom Federerom protiv predstavnika tima Sveta Kevina Andersona i Džeka Soka, meč se igra u noći između petka i subote.

PIŠE: Stefan Matić

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sanchez Bakero
Friday, 21.09.2018
20:21

Malo je pobrkao godine, Federer je pre 10-12 godina bio neprikosnoven. Posle toga su se on i Nadal smenjivali, a onda se umešao i Novak i od tada je bila "vrteška" - svako je imao svoje nalete. Ali ako gledamo samo poslednjih desetak godina, Nadal i Novak su definitivno uspešnijji. A što se tiče gren slemova... Federer je 12 od svojih 20 gren slemova osvojio od 2003. do 2007. godine...!!! Ne treba da podsećam da je još tri gren slema osvojio u protekle dve sezone, dok su Nadal, Novak, Endi i Sten bili van tura, pa i nije imao pravu konkurenciju (uz svo dužno poštovanje, svaka mu čast). S druge strane, Novak je svoj prvi gren slem osvojio "tek" 2008. godine..! Prostom matematikom dolazi se do računice da je Novak u proteklih deset godina osvojio gotovo tri puta više gren slemova nego Federer. Toliko o dominaciji... :)

avatar
ИступањеЈединоРешење
Friday, 21.09.2018
19:40

A pre sedam? :-D I pre tri godine je Nole dominirao, osvojio je tad cak 3 GS.

avatar
prike
Friday, 21.09.2018
19:22

Pre tri - Nadal???!!!